torstai 12. maaliskuuta 2015

Keväällä kukkakauluri kaulaan - matonkuteista!

Aurinko hellii poikkeuksellisen varhain Suomen kevättä tänä vuonna.
- Olisiko silti syytä laittaa kauluri?
No, jollei sitä itselleen enää tarvitse, niin sen voi laittaa vaikka juhlakattaukseen - pullon kaulaan.

Oli aika keksiä jotain...

- Ostin kesällä Salon iltatorilta hetken mielijohteesta ison pussin värikkäitä matonkuteita. Mattoa ei tosin ollut suunnitelmissa, mutta tarkkaa suunnitelmaa ei kyllä siitäkään, mihin kuteita käyttäisin. Paljon eri värejä piti vaan olla. Pussin hinta ei päätä huimannut, joten varasto täyttyi jälleen yhdellä materiaalilla, joka odotti idean syttymistä. Ja syntyihän se. Ihailin kaiken kirjavia värejä ja mietin...kaulaan näistä jotain tehdään. Koru...hmm...miten olisi kauluri pullon kaulaan! Virkaten.

Työohjeistus

Ensimmäiseksi piti suunnata ostamaan virkkuukoukku, joka minulla oli nro 6 (riippuu vähän materiaalista ja käsialasta 5-7).

 

Virkkasin trikoista leikatuista matonkuteista muutaman ketjusilmukan, joka olisi hyvä halkaisijaltaan pullon kaulaan.

 

Yhdistin silmukat renkaaksi ja virkkasin siihen yhden lisäkerroksen ympärille.

 

Kun rengas oli riittävän jykevä aloin taas tehdä ketjusilmukkapätkää, jonka suljin renkaaseen ikäänkuin muodostaen ”terälehden”.

 

Silmämääräisesti jatkoin terälehtien virkkaamista ja lopulta kukkakauluri (jos toinenkin) oli valmis. Viimeinen silmukka suljettiin renkaaseen ja pääteltiin sen sisään.

 

Valmiina kukkakauluri näytti siis tältä. Nyt ei juhlakattauksen juoma valu pullon reunoja pitkin. Syntyi jokseenkin ihan käytännöllinen lopputulos.

Hauskinta tässä oli se, etten ole vuosikausiin virkannut mitään ja piti oikein palautella mieleen, miten tehdään alkusilmukka, kuinka se menee tai voisi mennä. Virkkaaminen on itseasiassa aika kivaa ja jälkeä syntyy nopeasti. Kannattaa kokeilla, vaikkei mikään käsityöihminen olisikaan.

P.S Salon iltatori on muuten vallan mainio paikka. Jollet ole käynyt, poikkea ensi kesänä!
 
Vinkki: Kun kaapin perukoille on tullut säästettyä joku vanha trikoinen vaate, jota ei syystä tai toisesta ole saanut laitettua pois, anna sille uusi elämä. Esimerkiksi vanha suosikkipaita voi herätä uuteen kukoistukseen tällä idealla. Leikkaa paita matonkuteiksi ja ala luomaan omanäköistä jälkeä virkkuukoukulla. Onnistut varmasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti