maanantai 16. maaliskuuta 2015

Krysanteemeja kevääseen!

Leikkokukat piristävät niin arkea kuin juhlaa, mutta ne myös värittävät mukavasti kotia. Vielä ei ulkona kukoista, joten keväinen odotus puhkeaa kukkaan vaikka näin.

- Olen aika ajoin ostanut leikkokukkia ruokakaupasta valmiissa nipuissa. Useinmiten valinta on kohdistunut ruusuihin, jotka ovat kuitenkin nuupahtaneet ennen aikojaan. Nyt olen muutaman kerran kokeillut krysanteemia. Lidlin valmiit niput eivät paljoa maksa ja mikä parasta, kukat kestävät päivästä toiseen - eikä itsekään tarvitse erikoisempia taitoja onnistuakseen tässä.

Tehdään vain uusi imupinta katkaisemalla krysanteemin varresta n. 2-4 cm vinoviillolla, terävällä veitsellä pois. Maljakkoon kylmää vettä. Käytäntö on osoittanut, että krysanteemi viihtyy lähes kaikkialla, muttei ihan suorassa auringonpaahteessa.Värejä on moneen lähtöön ja nyt viime viikonlopuksi kaupasta tarttui matkaa tällainen kaksivärinen, pirtsakka nippu. Lila antaa voimaa ja edustaa myös jotain mystiikkaa.

Vinkki: Aina ei kannata maljakkona käyttää sitä kaikkein perinteisintä vaihtoehtoa. Meidän asetelmaan valikoitui ikivanha kahvipannu. Toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti