tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kuppi kahvia…vai kupillinen jotain ihan muuta?

Tuttavani lähetti minulle maailmanmatkoiltaan kuvan lampunjalasta, jossa oli aitoja, värikkäitä aluslautasia ja kahvikuppi päällekkäin.

Itse aloin heti suunnitella, miten tekisin samalla tekniikalla oman lampunjalan ja miten saisin onnistuneesti tehtyä kuppien ja lautasten läpiviennit, jotta lampun sähköjohdot saisi menemään mukavasti sisällä. No, tekniikka jäi hakuseen, kun sopivaa paikkaa lampulle en keksinyt sitten millään. Oikeita lampunosiakaan ei tuntunut löytyvän ja suunnitelman eteneminen yksinkertaisesti jämähti paikoilleen.

Kunnes kierrellessäni kirpputoreilla vastaan tuli ota tästä -laatikko, jossa oli juuri sopivasti tarjolla sekalaisia vanhoja kuppeja ja lautasia. 

Oli aika keksiä, jotain...
Suunnitelma voisi sittenkin jotenkin toteutua?

Jos toteuttaisin yhden toisen idean?
- Kynttilänjalan!


Läjä vanhoja kuppeja odotti noutajaansa.

Nyt kaivattiin vain vahvaa kaksikomponenttista epoksiliimaa ja nämä free-astiat, joista voisin tehdä demo-version.

Liimaaminen on helppoa. Katsotaan, että liimattavat pinnat ovat puhtaita ja kuivia. Liima syntyy sekoittamalla molemmista tuubeista yhtä paljon. Liiman voi levittää tulitikulla ja työn annetaan sitten vain kuivua rauhassa n. vrk. Syntyy vedenkestävä lopputulos.

 
Tässä ne nyt sitten liimattuina ovat - vasemmalla ensimmäinen demo-versio ja oikealla kaupasta juuri tätä kynttilänjalkaa varten ostetut astiat. Tämä toimii muuten loistavasti myös tarjoiluastiana.
Vinkki: Näin voit hyödyntää kotoa tai mökiltä löytyneet vanhat astiat uusiokäyttöön! Tai osta varta vasten tietyn värisiä ja mallisia astioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti