perjantai 20. maaliskuuta 2015

On siis kevät!


Tänäänkin, uskomattoman hieno päivä! Kevät on todella alkanut reilusti etuajassa ja siitä saa nauttia omassa kotipihassakin. Siinä, missä kaikki näyttää vielä suhteellisen karulta ja elottomalta, voi kuitenkin huomata uuden alkua. Edes edellisen vuoden kuivat, tuulten pyörittämät, lehdet eivät voi sammuttaa kevään kaikkivoipaa elonpilkahdusta. Miten kutkuttavaa onkaan nähdä kevään nopeasti etenevät merkit ja suunnata katseet kohti kasvun ihmettä.


Maaliskuu...ja edellisvuoden jouluruusu pukkaa jo täyttä kukkaa. Aikanaan jouluinen ruusu hurmasi tyylikkyydellään ja jollain tavalla hienostuneisuudellaan. Jouluruusu oli suorastaan pakko saada. Tämä ja muutama muukin. Ja oikeastaan eniten juuri siksi, että halusin koittaa, miten sen keväällä voi istuttaa ulos ja kuinka se siellä pärjää. Kasvupaikka on melkoisen paahteinen, eikä edes kostea, mutta kasvaa kuitenkin. Talvella kukkaa ei ole erityisesti suojattu. Kolattu vain lumet päälle, mutta hyvin on juurtunut. Paikkansa valinnut.  Jopa jouluaikaan kotona sisällä tuli enemmän hoidettua, jotta kukka selviäisi kevääseen asti. Taitaa Etelä-Suomen leudot talvet suosia jouluruusua.


Kevään harmaita sävyjä katsellessa tulee halu säväyttää jollain värillä ja keltainenhan piristää heti. Keltainen tuo hyvän mielen ja pihalle auringon. Se saa ideat sinkoilemaan ja valaa uskoa tulevaan. Tulkoon vaikka pikkupakkanen, narsissi ei huonoa tykkää. Hei naapurit! Täällä kukkii jo!

Vinkki: Kuvan Tetenarsissi kestää hyvin kylmää, liki -10 asteen pakkasiin. Pakkasenkesto pysyy, kun muistat kastella narsisseja. Tällä hetkellä narsisseja saa jo edullisesti. Osta väriä pihaan ja parvekkeelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti