tiistai 10. maaliskuuta 2015

Oli aika -blogi alkaa

Tik...tak...
Oli aika herätä aurinkoiseen kevääseen! Ja aloittaa bloggaaminen. Täysin uusi blogi.

Tämä blogi syntyi hitaasti edenneestä juupas, eipäs -pohdinnasta ja lopulta suuresta uteliaisuudesta maaliskuussa 2015. En tiennyt bloggaamisesta mitään, saati sitten sitä, kuinka sen perustaisin. Nimikin syntyi puoli vahingossa, kun vaan päätin, että nyt OLI AIKA ottaa seuraava askel. Logon pohjaksi löysin pihakirppikseltä aikansa näyttäneen ison kellotaulun, joka vaihtoi omistajaa 1,50 e:n hinnalla. Piirtelyn myötä se olikin sitten osa tulevan blogini logoa. Tämä on nyt ns. uusin harrastukseni, jossa vain teen yhtä ja toista. Katsotaan, viekö tämä harrastus mennessään(!). Toivotaan, ettei aika seisahdu, vaan jatkaa kulkuaan kohti kaikkea mielenkiintoista.

Tervetuloa mukaan löytämään uusia asioita ympäriltämme ja samalla herättämään henkiin jotain vanhaa. Tässä blogissa tutustutaan mielenkiinnolla uutuuksiin, mutta toisaalta kunnioitetaan suuresti vanhaa - tuunataan, sisustetaan, kasvatetaan, valokuvataan, herätellään luomisvirettä, ihastutaan väreihin ja värittömyyteen, muotokieleen ja erilaisiin pintoihin, poiketaan rohkeasti poimimaan ideoita niin meiltä kuin maailmalta. Suunnitelmissa on kulkea silmät avoinna ja tehdä visiittejä inspiroiviin paikkoihin. Säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kaikkea ei ole pakko ostaa valmiina, sillä uuden elämän voi puhaltaa vanhoille tavaroille yllättävän helposti ja saada aikaan jotain oman näköistä. Monet esineet kaipaavat vain pienen piristysruiskeen ja täysin uusi ilme ja käyttötarkoitus on syntynyt. Vanha on arvokasta, mutta DIY-ajatuksella siitä voi synnyttää suorastaan luksusta. Persoonallisia
katseenvangitsijoita.

On aika ottaa uusi askel kohti tekemisen iloa. Täydestä sydämestä. Odottaa yllätyksiä!Tämän blogin alkumetreihin kuului keksiä nimi ja piirtää logo.
- Oli aika kaivaa esiin rakkaat puuvärit ja musta tussi. Kouluaikana opettaja sanoi, ettei ensimmäinen idea ole koskaan paras. No, tämä on nyt sitten se toinen.


On aika nostaa ruusunmakuinen(*) malja uudelle ajalle!

(*) Fentimans tuoteperheen Rose Lemonade -juomaa maistelin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten Virossa. Poikkesin Tallinnan Kauppakeskus Solariksessa sijaitsevaan Solaris Kinoon katsomaan venäläistä piirroselokuvaa ja samalla tutustuin kauppakeskuksen muuhun tarjontaan. Alakerrasta löytyi ylellinen gourmet-puoti, jonka valikoimista bongasin ko. limpparin.

Nyt olen saanut ilokseni huomata, ettei pidä lähteä Viroon asti, sillä tätä löytyy Suomestakin mm. Punnitse & Säästä -myymälän valikoimista 2,45 / plo. (Rose Lemonade on alkoholiton, mutta silti varmasti enemmän aikuiseen makuun).

Vinkki: Tätä kuplivaa ja hienostunutta juomaa voisi tarjota vaikka äitienpäivänä! Laita siis muistiin päivä 10. toukokuuta 2015!

Kuvan ruusunpunainen lasi on kuulemani mukaan Anchor Hocking lasitehtaan tuotantoa ja myyty Suomessa 1960-luvulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti