lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lankalauantai

Lankalauantaina ei ole pesty, eikä värjätty, talven aikana kehrättyjä lankoja...

- Ajatuksissa on pyörinyt enemmänkin se, miten piha alkaa jo hetken kuluttua värjäytyä syksyllä istutettujen kukkasipulien myötä. Roppakaupalla ostettuja sipuleita hankittiin tällä kertaa puhtaasti kokeilumielessä. Kasvaa, mikä kasvaa.

Vanha idänsinililjameri saa seurakseen kerrottua, violettia Abigaile tulppaania, jota sävyttää 2-värinen (valko-violetti) Grand Perfection, tumman violetti Queen of Night, tumman pinkki Purple Prince ja sopivasti vastavärien sarjasta keltainen Triumph Yokohama sekä Apricot Foxx. Pisteenä i:n päälle ripaus punaisen sävyisiä Little Beauty ja Princess sekä Seadov-tulppaaneita. Värikästä, matalaa, korkeampaa, varhaista ja myöhäistä kukkijaa puskee mullasta tänä keväänä - jos onnistaa.

Päivät ovat pidentyneet ja on aika herätä. Kevään voima huokuu massaistutuksissa ja pihojen väriläiskät synnyttävät iloja!

Sateisen ja synkähkön pääsiäissään vallitessa odotukset on jo kuumeisesti seuraavassa viikonlopussa, jolloin Turun Messukeskus puhkeaa kukkaan Piha & Puutarha -messujen myötä. Upeaa elämystä olisi tarjolla 10.-12. huhtikuuta...puutarhakoneita ja -välineitä, siemeniä ja taimia, uutuuksia ja vanhoja tuttavuuksia. Ylipuutarhuri Arno Kasvi opasti radiossa, ettei vielä pidä kiirehtiä kasvimaita ja kukkapenkkejä rapsuttamaan, mutta mitä tehdä, kun ei millään jaksa odottaa...
Viime kesänä lahjaksi saadut vanhat, kelta-punaiset emalikattilat
(kiitokset näistä Helsingin suuntaan!) ja -kannu odottavat uutta sisältöä elämäänsä. Varaston kätköissä makoilee jo uusia siemenpusseja, joten aivan uusia tuttavuuksia on tulossa tänäkin keväänä.

P.S Leudon talven mielenkiintoisia yllätyksiä on se, että 1-vuotiset orvokit ovat talvehtineet ja iso ruukullinen orvokkeja onkin jo täydessä kukassa. Tätä ei ole tapahtunut koskaan ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti