tiistai 7. huhtikuuta 2015

Nimet marmoritaululla

Jo vuosia sitten katsoin vironkielisen sotaelokuvan Nimed marmortahvlil - Nimet marmoritaulussa. "Jos pitää Rukajärven tiestä, pitää hyvin todennäköisesti myös tästä", hehkutti Uutislehti 100 aikanaan. Vuonna 2002 valmistunut elokuva oli koskettava ja kiinnostavuutta lisäsi mm. se, että näyttelijäkaartiin kuului Peter Franzén.

Sanat Nimet marmoritaulussa osuivat seuraavan kerran silmiini kirpparilla.

Tutulla kirpparilla joku yritti myydä vanhoja, elämää nähneitä kirjoja muutamilla senteillä. Kellastuneet kirjan sivut ja rähjäinen olemus eivät synnyttäneet suurta lukuintoa, mutta näistähän saattoi tehdä jotain aivan muuta.

Ajatus lähti valon nopeudella lentoon. Piti ottaa tuo yksi kirja jo ihan nimenkin vuoksi, mutta muutama muukin kirja tarttui matkaan ja uuden idean innoittamana kotiin.

Ensi töiksi piti liimata ostettujen kirjojen kannet toisiinsa, niin että isoin kirja jäi alimmaksi. Sitten päällimmäisen kirjan keskeltä porattiin kuppiporalla aukko - ei kuitenkaan koko pinon läpi. Reiän syvyys käyttötarkoituksen mukaan. Minun ajatukseni oli tehdä tästä kaktusruukku.   

Läpinäkyvästä kertakäyttömukista leikattiin sopiva suojakuppi pienelle kaktusruukulle. Aika pienellä vaivalla syntyi ihan hauska ja erilainen kukkaruukku.

Vinkki: Älä siis heitä vanhoja kirjoja pois, vaan hyödynnä näin ja anna vaikka lahjaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti