perjantai 15. toukokuuta 2015

Juhlien jälkeen

Äitienpäivä on vietetty ja juhlakuohuvat poksautettu. Korkit kerätty talteen ja kaivettu samalla vanhatkin esiin.

- OLI AIKA keksiä korkeille uutta käyttöä - korkit, saslik-tikut, istutusruukut, kukkasiemenet ja multa esiin. Viinipullojen korkkeihin kirjoittamaan nimiä...tässä kasvaa salaatti ja tässä paprika...tikut ruukkuihin pystyyn. Sievää. Kevättä ilmassa. Lupaus kesästä.

Taimia omasta takaa

Salaatit ovat jo ulkona, mutta paprika ja kukat itävät keittiön lämpimällä ikkunalla. Salaatin kanssa onnistuu aina, mutta saapa katsoa, miten tänä vuonna käy paprikan. Punaista lajiketta on saatu aikaisemmin onnistuneesti kasvattamaan hedelmää, mutta kuinka käy keltaisen kanssa - jää nähtäväksi.

Itse kasvattamalla saa edullisia taimia ja pääsee katsomaan kasvun ihmettä alusta asti. Ihanteellinen ruukku taimikasvatukseen on turveruukku, jonka voi istuttaa sellaisenaan suoraan maahan. Ruukku on biohajoava.

Siemenet on ripoteltu kostutettuun multaan ja pintaan levitetty ohut multakerros. Toukokuussa pitääkin nyt olla tarkkana, että multa pysyy sopivan kosteana.

Mielenkiintoista nähdä, kuinka korkeaksi voi kasvaa Jättiauringonkukka! Siemenpussi kyljessä lukee 150-500 cm. Hmm...tässähän voi saada pian oman metsän! (Muistan vielä sen kesän, kun kaadoin auringonkukkia sahalla!!! Ne todella olivat kuin puita.)

Aikanaan sitten ihmetellään, minne kaikki taimet sijoitetaan ulkona kasvamaan. Ehkä kaikille ei löydy paikkaa, mutta mikä onkaan mukavampaa kuin antaa lahjaksi itse kasvatettu taimi. Se on arvokas lahja, jota on vaalittu rakkaudella.

- Minkä taimen sinä mieluiten haluaisit?

2 kommenttia:

  1. Hei, mainitsit salaattien onnistuvan aina. Mikä laji on sinulle mieluisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, etten ole mikään erikoisuuksien bongailija vaan perinteisemmän linjan kannattaja ja Red Salad Bowl -lienee yksi helposti listattava suosikki. Ihan jo värinsä vuoksi.

      Poista