lauantai 2. toukokuuta 2015

Laventelin lumoa lahjaksi ja omaksi iloksi

Viime kesänä kotipihalla laventeli kukoisti kilpaa neilikoiden kanssa. Olipa aikamoisen tehokas väripari, jota ehkä istutan vielä uudelleenkin.

Ja sitten todelliseen laventelin lumoon.  
Oli aika...keksiä jotain uusia DIY-lahjaideoita, joita antaa tänä keväänä tärkeille ihmisille pieninä yllätyslahjoina. Viime vuosina olen menettänyt sydämeni laventelin raikkaalle tuoksulle ja sitähän tämän uuden idean pitikin olla, jollain tavalla.

Laventeli on tuttu tuoksusekoituksista - Liinavaatteisiin tulee siitä puhdas tuoksu ja kukka sopii kuulemani mukaan myös ruokiin. Itse en olekaan sitä ehtinyt vielä kokeilla - jospa ensi kesänä salaattiin.

Mutta takaisin DIY-ideaan - päätin koota oma mieleni mukaan jalkakylpyainekset, joissa laventelin näyttelee pääosaa. Ostin ison lajitelman erilaisia laventelin- ja sitruunan tuoksuisia kylpyaineksia - jauheena, kokkareina, pyöreinä helminä ja sydämen muodossa. Lisäksi kaksi rasiaa karkeaa merisuolaa sekä Kroatiasta tuliaisena tuotua aitoa, kuivatettua laventelin kukkaa ja eteeristä laventeliöljyä. Kaikki ainekset sekoitin tasaisesti isossa kulhossa ja lopuksi purkitus lasipurkkeihin.

Jalkakylpysuolan käyttöohje: 

- 2 rkl suolaa 4 litraan vettä.
- Kylvetä jalkoja 10 min.
- Huuhtele ja kuivaa jalat.


Valmis kylpysuolaseos, joka odotti enää vain sopivia purkkeja - sellaisia suloisia, pieniä, ja värikkäitä. Apuun löytyi jälleen kerran Tiger-Stores -myymälä. Ostin kymmenittäin lasipurkkeja, jotka myytiin ulos maustepurkkeina, mutta sopivat tähän käyttötarkoitukseen kuitenkin vallan mainiosti.

Edessä purkkien täyttö ja etikettien liimaus. Hetkessä syntyi valmis rivi pikkulahjoja.


- Näistä ensimmäinen meni työkaverille, joka jäi eläkkeelle vappuaattona. Porukalla annoimme hänelle lahjoja, jotka jollain tavalla muistuttivat antajistaan. Tämä jalkakylpysuola oli osa antamaani lahjaa.
Työkaverini on aina kannustanut kaikessa ja kehottanut aloittamaan mm. blogikirjoittamisenkin. Kiitos vaan Lisbeth kaikista kannustuksista ja kehuista vuosien varrella. Tapahtumarikkaita eläkepäiviä toivotellen Oli aika -blogin Titta.
P.S toivottavasti ehdit seurata kuulumisiani täältä :)Alakuvassa lisää laventelin lumoa - Kroatiasta ostettua laventelin kukkaa, Kreikasta tuotua laventelin tuoksuista hand & body lotionia ja Loviisan Aitasta laventeli-huonetuoksua.

- Oletko sinä jo päässyt tähän lumoon?
3 kommenttia:

 1. Ihania juttuja oletkin täällä saanut aikaiseksi. kyllä on mukava antaa itse tehty lahja.

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja oletkin täällä saanut aikaiseksi. kyllä on mukava antaa itse tehty lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Laventeli on tuoksuja, joista lähes kaikki pitää. Tällä uskomuksella on helppo kehitellä lahjaidiksiä. Itse tehty lahja on aina erityinen, sillä annat samalla saajalle omaa aikaasi ja ajatustasi ihan eri tavalla.

   Poista