perjantai 22. toukokuuta 2015

Ruissalon Telakalla sisustetaan, tanssitaan ja runoillaan!

MIELIPAIKKANI: Turun Ruissalon Telakka

Ruissalo on saari, jossa kaupunkilaiset käyvät ympäri vuoden viettämässä vapaa-aikaansa. Turkulaisille tuttu Ruissalon Telakka sijaitsee heti saaren alkupäässä, sillan jälkeen vasemmalla, Tammenterhon opastuskeskuksen takana. Merellisen kaupunginosan historiallinen ja uljas Telakka-alue aukeaa suurelle yleisölle monissa eri käyttötarkoituksissaan.

Telakka on kiehtovalla tavalla kaunis, sillä tällä alueella yhdistyy suomalaisen kesän hienoimmat elementit - ainutlaatuiset kesätapahtumat, auringon lämpimät säteet, merimaisemat, ohi lipuvat ruotsinlaivat ja luonnon läheisyys.

Ankkuroi itsesi osoitteeseen Hevoskarintie 23, Turku.


  Ruissalon Telakalla

Avelia

Telakalla on syksystä 2014 alkaen toiminut sisustusliike Avelia.


Liike avasi ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 2011 Turun keskustassa Käsityöläiskadulla, mutta tuotevalikoiman laajennettua siirtyi Ruissaloon suurempiin tiloihin, 1890-luvun telakkarakennukseen.

Avelia myy laadukkaita, uniikkeja tuotteita aina pienistä viemisistä kodin suurempaan sisustukseen. Tuotteiden taidokas esillepano ja myymälän tunnelmallinen ilmapiiri vie mukanaan jo heti sisääntulon kohdalla. 


Tumman puuoven takaa paljastuu valloittava kokonaisuus lasitavaraa, valaisimia, mattoja, kynttilöitä, pellavaa, vaatteita, huonekaluja ja monenmoista pikkutavaraa.

Mari Håkansin Avelia on remontoitu taitavasti vanhaa kunnioittaen. Täällä painopiste on kauneudella ja yksilöllisyydellä. Liiketila on niin täydellinen, että sinne voisi muuttaa asumaan heti ensinäkemältä.


Itse kävin Aveliassa kärkkymässä jotain uusia löytöjä. Valituksi tuli jo pidemmän aikaa ihasteltu söpö pikkujakkara, jota suunnittelin kynttilänjalaksi, ja Cilla´sin seetripuu-salvia -nestesaippua. KÄSI-saippua tuoksuu ylellisesti ja toimii täydellisenä sisustuselementtinä. Saippua on biohajoava ja valmistettu kotimaassa tuulivoiman avulla.

- Käytössä ollut kiinalainen pikkujakkara on yli 100 vuotta vanha, kertoi Mari Håkans.

Sisustusmyymälä on loistava vierailukohde, josta löydät varmasti ostettavaa niin itselle kuin tuliaisiksi. Ostosten jälkeen voit vielä istahtaa kupposelle, joko sisälle tai kahdelle näköalaterassille. Toiselta terassilta on näkymä suoraan pihapiirissä sijaitsevan Viihdekeskus Ruissalon Telakan ovelle.

Viihdekeskus Ruissalon Telakka

Toukokuussa avautuu Telakka-alueelle uusi Viihdekeskus. Telakan suojissa talven olleet veneet ovat antaneet tilaa, kun alueen kaunotar - kolmiosainen veistämörakennus, on kunnostettu kesätanssien ja -tapahtumien huikeaksi näyttämöksi. Tanssit alkavat 29. toukokuuta ja jatkuvat perjantaisin ja sunnuntaisin aina elokuun loppuun asti.

Elokuussa paikalla veistellään tarinoita, kun sanamaija Heli Laaksonen rantautuu Telakalle pyhäehtoopäivinä mukanaan toiverunoja, hilpeitä tapauksia tien päältä ja surkuhupaisia sattumia televisiotyöstä. Heli Laaksosen runoiltapäivät sunnuntaisin 16.8. / 23.8. / 30.8. klo 15 - lipunmyynti Turun Lintukodossa.

4 kommenttia:

 1. Näyttää miljöö aivan upealta.
  Oliko kahvila/liike yläkerrassa?
  Mietin viikonlopun kahvittelupaikkaa Turussa, mutta olen liikuntarajoitteisen kanssa liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustusliike Avelian molemmat terassit ovat yläkerrassa eli portaita on jonkin verran. Viihdekeskus Ruissalon Telakan kahvio on katutasossa ja avoinna tapahtumailtoina. Katso lisää: http://www.ruissalontelakka.fi/

   Poista
 2. Portaista huolimatta kävin polvivaivaisen kanssa Avelian terassilla kahvilla. Kyllä kannatti. Ihanat maisemat ja ihana myymälä.

  NS/Hki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Avelia on kieltämättä kaunis liike, kaikella tapaa. Täällä kannattaa käydä aina, kun Turkuun poikkeaa.

   Poista