sunnuntai 9. elokuuta 2015

Rippilahja kummilapselle

Jälleen on käsillä aika, jolloin kummipoikien katraasta yksi on saavuttanut ajankohdan rippijuhlille.

Loppukesän juhlasunnuntai on 9. elokuuta, jolloin on aika ojentaa jotain pysyvää, tarpeellista ja punaista. Tässä kohdin valinta oli helppo, sillä jo varhain keväällä kummipoika vinkkasi, millaisen ristin haluaa - Maltan ristin ja mieluusti punaisen.

Homma ei lopulta ollutkaan ihan simppeli, sillä punaista Maltan ristiä ei noin vain heti ollut tarjolla. Oranssi olisi löytynyt, mutta ei täysin punaista. No, ei hätää...tilattavissa oleva puna-musta kuulosti kuitenkin toivottuihin raameihin istuvalta. Se oli siinä.

Ristille piti vielä keksiä sopiva pakettimuoto. Pelkkä ristin korukotelo ei houkutellut, joten jotain erilaisempaa ja kiinnostavampaa oli keksittävä.

Konfirmaatio on nuorelle merkittävä juhla ja alba olisi varmaan ollut toimiva ajatus toteuttaa ristin ympärille, mutta tykästyin kauluspaitaan. Löysin prikulleen tarkoitukseen sopivan paidan, joten liima ja sakset esiin.

Vaaleasta kauluspaidasta leikkasin parhaan kohdan, jonka liimasin tukevalle pahville. Käänsin paidan reunojen yli ja liimasin taitteet kääntöpuolelle. Taustalle vielä toinen pahvi, jotta käänteet jäivät piiloon.

Onnittelukortin tein pahvisesta mustasta solmiosta, joka nauhalla ripustettiin paidan kauluksiin. Solmion sisältä aukeaa onnittelutekstit. Taskuliinan osuutta näyttelevät tällä kertaa setelirahat. Vielä teemaan kuuluu kirkkaan punainen ruusu ja paketti on kasassa.

- Sydämelliset onnittelut Oskarille
9. elokuuta 2015
toivottaa kummit ja serkutEi kommentteja:

Lähetä kommentti