torstai 19. marraskuuta 2015

Terveiset Metsänkylän Navetasta!

Jos rakastat kaikkea vanhaa ja perinteitä on Hämeenlinnan seudulla Hattulan kunnassa, osoitteessa Metsänkyläntie 14, Pekola, sinulle tutustumisen arvoinen paikka - Metsänkylän Navetta. Saamani esite lupasi jo otsikossaan "Kaikki, mitä vanha talosi tarvitsee!"...ja varmasti myös piti lupauksensa.

Täällä pystyt aistimaan, miten vanhaa vaalitaan suurella sydämellä. Navetassa on helppo tehdä aikamatkaa menneille vuosikymmenille, sillä esillä ja myynnissä on paljon mielenkiintoisia tavaroita. Jollet suorastaan tarvitse mitään, on mukava käydä vaan katselemassa, millaisia vanhojen talojen salaisuuksia paikka kätkee sisäänsä.Navetan sisääntulossa paikkaa ja vuodenaikaa kuvaavat asetelmat toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Syksy on tullut ja talvea odotellaan.

Navetan ensimmäisessä huoneessa Metsänkylän valloittavat alpakkanallet odottavat tikkailla noutajaa. Pehmeyden pystyy tuntemaan jo kuvasta.
- Tunnetko sinä alpakkaa?Navetan sisällä on toinen toistaan kauniimpia pieniä yksityiskohtia. Ihanat vanhat silitysraudat, valloittava lampunvarjostin sekä laatikkokaupalla pieniä aarteita. Tutkimusmatka voi alkaa...Aikaa saa kulumaan, kun oikein ryhtyy tutkimaan, mitä jokainen laatikko pitää sisällään.


Vaikka kaikki paikat ja suunnat olisi selvät, on silti kiva nimikoida asioita näillä metallisilla kylteillä. Jo vanhahtava nimi "käymälä" tai "löylyhuone" saa pintaan nostalgian tunteen. Moneen tarpeeseen saa jo valmiita kylttejä ja tilauksesta ihan toiveiden mukaan.Täällä on vinot pinot ovia ja ikkunoita, jotain sopivaa on tarjolla taloon jos toiseenkin. Pienet yksityiskohdat, kuten ovien kahvat vievät huomion.
- Jos tämä ovi osaisi puhua. Mitähän sillä oli kerrottavanaan?Katukylttejä löytyi muiden kylttien lisäksi...ihania aikaa nähneitä räsymattoja, puisia pintoja ja avaimia liki kaikkiin oviin, todelliseen käyttöön tai pelkästään koristeiksi.Esillä on vanhoja vaakoja ja muuta inspiroivaa, vanhaa esinettä.
Vanha vaaka käy moneen (kilk!).

Vanhoista esineistä voi rakentaa mitä vain, josta yksi esimerkki tässä (kilk!).

Vanhoja tavaroita metsästäville vielä vinkiksi; niitä voit löytää mm. Pimeestä Vintistä (kilk!).
Joka on mielenkiintoinen ja hauska jo pelkän nimensä vuoksi.
 


Metsänkylän kartanon rakennukset ovat kauniin mäen rinteillä. Alueella on paljon tutustumisarvoisia paikkoja. Ovet ylisille kätkee taakseen kattavan ovi- ja ikkunavaraston.
  

Kahvila Leivintuvan vessa (tai käymälä) on todellinen historian helmi. Harvoin seinällä törmää WC:n käyttöohjeeseen(!). Viimeistään täällä saat kosketuksen vuosien takaiseen aikaan. Ehkä viihdytään jopa pidempään ;)
 

 
 
 
Sunnuntaisin kannattaa askeleet ohjata kahvila Leivintuvan lämpöiseen tupatunnelmaan, juomaan aitoa pannukahvia ja nauttimaan herkullista pannukakkua.
 

Ensi viikon viikonloppuna on Metsänkylän Navetan Leivintuvalla JOULUMARKKINAT!
Lähde siis ensimmäisenä adventtina su 29. marraskuuta 2015 klo 11-16 Leivintuvalle. Pihamaalla on käsityöläisiä, leipureita ja mahtavaa joulutunnelmaa.
 
Kahvila Leivintupa
p. 0400 580 682
avoinna sunnuntaisin klo 11-16
tiedustelut@metsankylannavetta.fi

2 kommenttia:

 1. Ehkä sympaattisin wc missä olen koskaan käynyt! Oli pakko myös räpsiä kuvia. :) Vaikka Metsäkylän navetta onkin ihan tuossa muutamien kilometrien päässä niin siltin siellä tulee poikettua harmillisen vähän. Leivintuvan pannukakku on käytävä toki syömässä ainakin kerran keväässä, kesässä. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on siis vallan mahtava sijainti!
   - Tämä Metsänkylänseutu on todella kaunis ja niinkuin sanoit todella sympaattinen vessa. Voi muuten helposti tulla jonoa oven taakse, kun jäädään vielä tilaakin kuvaamaan ;D
   Eli seuraavaa visiittiä odotellen...

   Poista