torstai 26. marraskuuta 2015

Tule joulu kultainen -asetelma

Joulu on jo ovella!

Ripaus joulun punaista, lumen valkoista ja luonnon sävyjä. Ajatukset pyörivät päässä...jälleen alkaa olla aika luoda oikea juhlan tunnelma, joka syntyy perinteistä ja uusien ideoiden kokeiluista, jotain vanhaa jotain uutta. Mielikuvitus pitää päästää valloilleen ja asetelmaharjoittelun kautta voi lähteä metsästämään oikeaa joulumieltä, jossa kauniit yksityiskohdat viimeistelevät joulun.

Joulumieli syntyy helposti, sillä omien kaappien kätköissä on aina jotain, joka luo oikean tunnelman. Mitään ei tarvitse ostaa lisää.

Tontut - Tonttuporukka on hiipinyt varastosta esiin, nämä Mailegin ihanat joulutontut ihastuttavat vuodesta toiseen. Olen hankkinut niitä joitain vuosia sitten ja ne ovat kestäneet hyvin aikaa. Kyllästymistä ei ole tullut, mutta lisääkään niitä ei ole hankittu.

Lasipurkki - Turun Paattisilla sijaitseva Pimee Vintti tarjoaa valikoimassaan monenlaista vanhan tavaran ystäville, kuten laajan valikoiman purkkeja. Itse olen tykästynyt moniin eri purkkeihin ja purnukoihin. Jouluna nämä lasiset tuovat ovat lämpimän tuulahduksensa, kun niihin vielä asetellaan pientä vihreää.

Kynttilänjalka - takavuosien löytö Sokoksen valikoimista. Kynttilänjalkoja ei kai voi olla liikaa, sillä eri käyttötilanteissa on kiva kaivaa esiin aina hetkeen sopiva. Tänään oli tämän vuoro. Lämpöä ja valoa.

Lypsyjakkara - yli 100 vuotta vanha kiinalainen pikkujakkara on peräisin ihastuttavasta sisustusliike Aveliasta Turun Ruissalosta. Se on todella elämää nähnyt, eikä kestä istumista, mutta jotenkin silmä lepää kuluneessa puupinnassa.

Kävyt - matkatuliaisina saadut kävyt sopivat jouluun sellaisenaan. Niille ei pidä tehdä mitään, sillä ne kelpaavat mainiosti juuri alkuperäisinä, aitoina. Luonnon inspiroimaa.

- Joulun odotusta on siis jo selvästi ilmoilla, tuota kihelmöivän jännityksen aikaa - 1. joulukuuta alkaa se kuumin odotus, kun joulukalenterien ensimmäiset luukut saa avata (klik!)

P.S Muistathan, että Jouluradion lähetykset alkavat su 29. joulukuuta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti