sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Joulu meni jäihin!

Joulun kukat ovat menettäneet parhaan hohtonsa ja muutama hedelmäkin on jäänyt nahistumaan. Kuulostaako tutulta?

Itse olen huomannut tämän ja koska en halunnut kukkia ja hedelmiä vielä roskiin laittaa, oli keksittävä jotain. Annettiin niille jatkoaikaa jääkoristeina!

Hyasinteista leikattiin kukinnot irti ja ne upotettiin vanhaan salaattipurkkiin, jonka toiseen päähän viriteltiin teippien avulla narun pätkä. Sitten vain vaakatasossa jäätymään, joko pakastimeen tai ulos, sillä ulkonakin alkaa lukemat jäätymiseen olla riittävät.
Eipä siinä kauaa mennyt, kun koristeet olivat jo umpijäässä. Illan hämärissä ne oli kiva irrotella muoteistaan ja viedä ulos. Ulkona ne saivat somistaa kräki-mäntyä.

Jää läpäisee kauniisti valoa ja satumaiset kuviot tulevat esiin. Jäähyasintit ovat valmiit. Nyt toivotaan, ettei ilma mene liiaksi plussan puolelle.

Appelsiinista leikkasin viipaleita, jotka pujottelin puutikkuihin. Tikut tökkäsin pystyyn vanhaan perunalastupurkkiin. Väliin pieni tukitikku, josta ripustuslanka ja jäätymään.

Kauniisti se hehkuu appelsiinikin illan pimeydessä.

Päivänvalossa jääkoristeet näyttävät tältä. Ei hullumpaa.


Aikaisemmin olen tehnyt näitä jääkoristeita mm. ilmapalloista. Niihin voi veden lisäksi laittaa varovasti jotain pikkukoristeita ja sitten vaan roikkumaan valittuun paikkaan. Kun ilmapallon vesi on jäätynyt, on aika kuoria ilmapallo pois päältä ja simsalabim kaikki onkin hetkessä valmista. Ilmapallon ja narun liittymiskohtaan voi vielä solmia jonkun rusetin, jotta tulee lisää näyttävyyttä ja viimeistelyä. Toivottavasti pikkupakkaset pysyy.

- Oletko sinä kokeillut jonkinlaisia jääkoristeita?

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä tämä veden jäädytysleikki on aina yhtä hauskaa :D - Jos säät on suotuisat ne lopputulokset vielä kestääkin tovin.

   Poista
 2. Onpas kivoja! Minä en ole ikinä tehnyt mitään jääkoristeita, vaikka sitä on usein tullut miettineeksi - yleensä juurikin kun lukenut jostain blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla - tämä on hauskaa puuhaa, jossa vain luovuus on rajana. Nyt alkaa olla niin kylmää koko Suomessa, että vedet jäätyy hetkessä jo niin ulkona kuin parvekkeellakin. Lopputulos on aina hieman yllätyksellistä.

   Poista
 3. Uskomattoman hienoja jääkoristeita. Tässä tuli samantien tutkittua tuo oma hyasinttitilanteeni, ne taitavat olla jo liian ruskeita jäämuottiin. Mutta tämä idea on hieno, idean voi vielä tänä talvena toteuttaakin jollakin muulla kukkasella kuin hyasintilla. Luova olet!
  Kiitokseni ja kaikkea hyvää vuodelle 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Täytyy näistä pakkasista ottaa jokin ilo irti ;)

   Poista
 4. Miten tuon narun saa tuohon? Yritin kuvasta kattoa mutta en tajunnu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ylimmässä, ovaalin muotoisessa hyasinttikoristeessa:
   - naru on ensin tehty lenkiksi. Aseteltu niin, että reilu solmukohta jää kaadettavan veden alle.
   - ennen vettä narun lenkkiosa teipattu astian yläreunaan.
   - kun vesi jäätyy on solmu jäänyt jäätyneen osan sisään ja kun irrottaa teipit on naru vapaana ja voi ripustaa roikkumaan.

   Toivottavasti selvensi?!

   Poista