lauantai 6. helmikuuta 2016

Elä hetkessä - talvikuvia Turusta

Tänä vuonna talvi on antanut odottaa itseään ja kun se lopulta tuli, valkeus kesti vain hetken. Tuolloin piti nopeasti tarttua hetkeen - tänään sataa jo vettä ja valkoinen lumi sulaa nopeasti.

Onneksi ehdin tallentaa muutamia todella talvisia, lumisia ja värikkäitä kuvia. Tässä niistä nopeista tunnelmatuokioista muutama teillekin näytille.

Ensimmäisissä kuvissa alkuillan auringonlaskua Turun sataman tuntumassa. Paikkana Aurajoen rannalla sijaitseva Forum Marinum / Suomen Joutsenen edusta. Jokivarressa tällä kohdin komeilee jättimäinen päivänkakkara, jolla on mittaa 25 metriä. Päivänkakkaran kukkavarsi muodostuu puuosista ja itse kukan terälehdet ovat lasikuitua.

Kukka hehkuu erityisen valloittavasti kesäaikaan, mutta eipä se huonolta näytä keskellä talveakaan. Kukka vetää ihmisiä puoleensa ympäri vuoden - se on erittäin suosittu kuvauspaikka ja kiipeilyteline.

Joku on tainnut ehtiä kukan luo jo tutulla "rakastaa, ei rakasta, rakastaa -kyselylläkin"...
 

 
Talven sininen hetki on jäänyt värittämään Turun Tuomiokirkon kuvaa. Aurasillalta käsin Tuomiokirkko osuu kauniisti keskelle näkymää. Tässä kohdin hääparit ja turistit mieluusti kuvatuttavat itseään.
 
Sinisen linjan joen yli tekee uusi, vuoden 2013 joulukuussa avattu, kevyen liikenteen Kirjastosilta. Silta on voittanut Vuoden Silta 2014 -palkinnon.
 

Maisema toiseen suuntaan.

Jokivarren ravintolalaivat kylpevät valoissaan. Satama-alue ei ihan yllä tähän mukaan. Oikealla, noin valkoisen valon kohdilla, sijaitsee Apteekkimuseo, josta kuvaa alempana.
 

Alakuvassa Apteekkimuseon sisäpiha - Qwenselin talo.
Talo on Turun vanhin puutalo, jossa museon lisäksi toimii kahvila.

Aikainen talviaamu tuo paikasta esiin täysin toisenlaisen tunnelman kuin se, miltä paikka näyttää keskellä kesää. Poikkea siis kesäkahville museon pihalle, jossa historia elää vahvasti aivan kaupungin keskustassa.


Kahvilan muutama kesäkuva löytyy täältä (klik!) ja sivulla esillä myös Turku-färityskirja.Matkalla Turun satamaan voi nähdä hyvinkin maalaismaisemaan sopivia yksityiskohtia. Jossain aika pysähtyy - on vain tämä hetki.

Muista kulkea ulkona kameran kanssa talvellakin!

6 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma kahvilan hämyisellä pihalla.
  "-muori"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä ripaus jotain salaperäistä. Ja ihan keskellä kaupunkia...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos - tietyllä hetkellä maisema on huikean kaunis. Kaunein, kun seisoo itse paikalla ja todistaa näkymää omin silmin.

   Poista
 3. Uskomattoman kauniita kuvia! Olet hyvä kuvaaja. Ja Turku on kuvauksellinen!
  Hyvää helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevista sanoista. Joskus osuu paikalle oikeaan hetkeen. Vielä en ole yltänyt erään tutun tasoon, sillä hän ei liiku minnekään ilman kameraa! Ja kohtalaisen kookasta sellaista...

   Poista