keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Karkoita stressi!

Kaikki nämä vuodet on piirtäminen ja väritys seuranneet mukanani. Ne ovat olleet tärkeä osa elämää ja selvästi osa omaa itseä. Joskus on käytössä olleet öljyvärit, mutta enimmäkseen ovat matkassa pyörineet puuvärit ja lyijykynät. Toisinaan on mahdollisuus jopa yltää tavoitteeseensa, mutta on ainakin tilaisuus yrittää.

Toisaalta erittäin tärkeäksi on piirtämisen kohdalla noussut se, että pääsee ulos arjen stressistä. Kiireinen elämänrytmi vie helposti mennessään ja asiat pyörii mielessä. Arjen asiat jää hetkeksi taakse, kun ottaa esiin värikynät. Jos tuntee jostain stressiä, niin se kaikkoaa huomaamatta piirtämisen puuhissa. Ei ole väliä, mitä piirtää, kun antaa tekemisen viedä. Usein vahva visio syntyy itsestään ja aiheet on selviä työn alkaessa.

Joskus haaveena on ollut käyttää enemmän aikaa harrastuksen parissa, mutta toisaalta silloin tällöin työskentely on yhtä palkitsevaa.

Intohimo piirtämiseen syttyi vahvana jo lapsena, jolloin vanhemmatkin joutuivat ihmettelemään, eikö tuo piirtely koskaan lakkaa. Eikä se lakannut. Toivottavasti ei lakkaakaan. 

Aika ajoin haaveissa vilkkuu kirjan tekeminen, vaikka vain omaksi iloksi, mutta koskaan en ole haaveeseen todella tarttunut, vaikka melkoisen speciaaleja aihealueita on ollut tyrkyllä.

Suomessa väritysbuumi on vallannut aikuisväestöä viime aikoina ja se on helppo ymmärtää. Kuinka usein ihminen piirteleekään palavereissa tms. paperien kulmiin jotain? Kun piirtämiseen valittu aihe ei ole liian haastavaa on selvää, että se auttaa stressiin.

Omat suosikit ovat värityskirjoista löytyneet, mutta tänään oli piirtämisen päivä. Paperit ja puuvärit esiin!


Piirtämisen aiheina on maailman tunnetuimpia hahmoja.
Enää on vaan onnistuttava jonkinasteisessa yhdennäköisyydessä...
 

2 kommenttia: