maanantai 1. helmikuuta 2016

Pihan ilopillerit - koirapatsaat

Oli aika, jolloin puutarhatontut valloittivat pihoja. Menivät unohduksiin. Joskin ne ehkä tekevät nyt jo uutta tulemistaan. Samalla jalansijaa on saanut myös muut puutarhapatsaat.

- Harmoninen puutarha ei koostu pelkästään kasveista. Kerroksellisuutta ja mielenkiintoa herättämään on luontevaa valita patsaita - Ostat ne sitten valmiina tai teet itse.

Puutarhapatsaat ovat suosittuja ympäri maailmaa ja Suomestakin löytyy jo runsaasti valikoimaa. Valitset, minkä tahansa - patsas tukee puutarhan teemaa ja antaa sille persoonallisen säväyksen.

Omalla tontilla vartioi jo yksi tonttu, joka saattaa herättää ristiriitaisia tuntoja, mutta tehköön niin. Huumorin kukkaa kukittaa koirapatsaat. Uusin löytöni on Helsingin matkalta mukaan lähtenyt chihuahua. Se on varsin aidon näköinen ja kokoinen.

Materiaali lupaa kestää talven vaihtelevat säät, mutta koskaan en ole patsaita jättänyt koko talveksi ulos. Takavuosina hankin ison joulutonttupatsaan, joka oli ns. roihuteline. Se pönötti kylmät joulun jaksot ulkona ja kun kerran hätäpäissäni olin sitä siirtämässä...nappasin nopean otteen ja räps! jalat poikki. Tonttu oli jäätynyt paikoilleen ja kengät jämähti niille sijoilleen.

Koirapatsaat odottavat nyt kevättä, mutta kävivät jo haistelemassa ulkoilmaa - patsas ja aito, isokokoinen chihu.

Aiempi koiralöytö näkyy tästä (klik!) blogikirjoituksesta.Jogurttipurkki kertoo patsaan koon parhaiten.
Chihu-patsas maksoi vain 20 euroa, joten ei todellakaan kalliimmasta päästä.
 

4 kommenttia:

 1. Kuvasta voisi luulla oikeaksi koiraksi.


  "-muori"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tämä on todella aidon näköinen. Meni siinä ihan oikea chihukin sekaisin, kun patsaan ensikertaa näki ;)

   Poista
 2. Onpa tosiaan aidon näköiset. Kivat patsaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja helppoutta tässä edustaa se, että siivoat vain yhden koiran jälkiä ;)

   Poista