lauantai 20. helmikuuta 2016

Turun satama ilmakuvissa

Kuvauskopterit yleistyvät huimaa vauhtia ja niitä alkaa löytyä jo monilta. Kopterit ovat vieneet sydämen pikkuhiljaa jo niiltäkin, jotka eivät ole ennen kuvausta missään muodossa harrastaneetkaan. Houkutus kuvaamaan lintujen lentokorkeuksiin on suuri, ainoana pelkona lienee osaanko?

Totuus on tässäkin se, että harjoitus tekee mestarin. Sopiva annos varovaisuutta on paikallaan ja perehtyminen kopterin ohjaukseen sekä eri lentotilojen käyttöön. On hyvä muistaa harjoittelu paikoissa, joissa muille ihmisille ei aiheudu vaaraa. Tuuliset ja sateiset päivät kannattaa unohtaa. Kopterit eivät ole niin edullisia, että niillä voisi surutta törmäillä kattoihin.

Kun on riittävästi harjoitusta takana ja intoa uusiin näkymiin, voi alkaa suunnitella, millaisia kuvia haluaa. Kopterin lennätyksen lomassa sen voi myös pysäyttää ilmassa paikoilleen ja ottaa kuvia.

Tässä piipahdimme Turun satamaan. Linna on tuttu näkymä maan tasalta, mutta harvemmin on tullut tilaisuus kurkata kattojen ylle. Hienoa on käväistä korkeammalla kuin minne linnan korkein torni yltää. Näistä alapuolen kuvista näkyy pitkälle kaupungin keskustan suuntaan. Lentokorkeus oli reilut 70 metriä.

Linnan kaupungin puolella Aurajoessa erottuu kellertävä Bore-laiva, joka valmistui vuonna 1960. Tällä, monelle turkulaiselle tutulla, laivalla matkattiin ennen Turku-Maarianhamina-Tukholma -reittiä. Nykyään "Nolla-Borena" tunnettu laiva on pysyvällä paikallaan Forum Marinumin (Forum Marinumin aluetta näet täältä klik!) museolaivojen seurassa. Alus tarjoaa mahdollisuudet majoitukseen, ruokailuun, kokouksiin, erilaisiin näyttelyihin ja muihin ohjelmiin. Kertakaikkisen viehättävä vaihtoehto hotellimajoitukselle!

Joskus olen päässyt kurkkaamaan linnan korkeimman tornin "silmäikkunoista" meren suuntaan, mutta nämä alla olevat kuvat todentavat herkullisesti vanhaa muistoa. Linnasta on kautta aikain maisemat näyttäneet hienoilta joka suuntaan, mutta meri on aina meri. Tarkkasilmäiset erottavat kuvista Siljan ja Vikingin terminaalit, joista lähdetään Ruotsiin. Merikuvissa auringon kirkkaissa säteissä paistattelee Hirvensalo ja oikeaan reunaan jää Ruissalon saaren reunaa.

- Tervetuloa pienelle lentomatkalle, lintujen lentokorkeuksiin!, toivottaa kuvaaja 11-vuotias poika.

 4 kommenttia: