lauantai 2. huhtikuuta 2016

Löytöretkellä pihassa ja puutarhassa

Kevättä ilmassa! 

Tänään lauantaina tehtiin heti aamusta löytöretki Turun Messukeskukseen, Piha & Puutarha -messuille; Ihana vuosittainen tilaisuus päästä toteamaan, miten kaikki puhkeaa kukkaan. Tänä vuonna elämys tarjosi uutta ja vanhaa samalla iskulla. Teema Puutarhajuhlat puolestaan antoi taas vinkkejä omaan DIY-puuhailuun.

Odotetuimman tilan, A-hallin koristelussa tuhannet ja taas tuhannet sipulikukat, kymmenet kukkivat pensaat, hiirenkorvalla olevat koivut ja muut lehtipuut saivat helposti viherpeukalon sydämen sykkimään ihastuksesta. Täällä on aina kiva seurata upeita taidonnäytteitä, kasvien runsautta ja värien sinfoniaa. Tällaista kukkamerta kaipaisi omaan pihaankin, mutta koskaan ei tule kukkasipuleita ostettua niin paljon kerralla, jos nyt lopulta olisi niin paljon tilaakaan niille osoittaa.

Oli aika -blogi tutustuu mielenkiinnolla uutuuksiin ja samalla kunnioittaa suuresti vanhaa. Erityisen palkitsevaa on aina ollut keksiä tavaroille jokin muu käyttö kuin se, johon ne on luotu - messujen A-halli tarjoasi tähän oivia vinkkejä.


Täällä oli hyödynnetty vanhoja esineitä uusiokäyttöön. Vanha polkupyörä on pihan sulostuttaja kaikkina vuoden aikoina. Tällä hetkellä oman pihan mustan pyörän takatarakalla loistaa puulaatikollinen keltaisia narsisseja. Kukat lisääntyy kunhan säät lämpenee.

Vanhat mustat saappaat melkein kertovat oman tarinansa. Ehkä tuollaiset kestäisivät puutarhan somisteena yhden kesän auringon porotukset ja kesäsateet.
Kottikärryihin rakennettu kukka-asetelma kohoaa kauniisti pullojen avulla. Asetelman keveys ja hienostuneisuus antavat vastakohtaa rouheille kärryille.

Lasten juhliin löytyi omat kalusteensa.


Juhlat puutarhassa - Kauniit kattaukset odottavat juhlavieraita.


Vanhat esineet kukka-asetelmissa toimivat aina.Kun puut eivät ole lehdessä voi niihin ripustaa jotain mielenkiintoista. Messuilla mielenkiintoista oli vanhat valokuvat - "Perhe puu".
Juniori oli matkassa mukana ja halusi myös ottaa kuvia. Tässä hänen onnistunut räpsäyksenä hymyilevästä puukiekosta ja värikkäästä pihapolusta tomaatteineen.


Juniorin otoksissa hehkui niinikään kauniisti kiinanruusun yksityiskohdat. Eikä perunannarsissikaan huonosti onnistunut.

Kukkien kivoja erikoisuuksia edusti mm. vaaleanpunainen kielo. Alut näyttivät niin pieniltä, etten jaksanut uskoa omaan kärsivällisyyteeni odotuksen kanssa. Haluaisin nopeasti näyttävää ja runsasta. Saisiko sitä omin poppakonstein aikaiseksi tuollaisen kielon?


Vanha tuttu Päivänsini valloitti jälleen kerran ja monta pussia valikoitui ostoskoriin.


Olipa täällä jopa messuhäätkin. “Tahdon” kajahti ilmoille viisimetrisen hääkatoksen alla, messuvieraiden keskellä.Vauhdin hurmaakin messuilta löytyi. Kesämieli tuo intohimon 2-pyöriäisiin ja kukkien ohella matkaan lähti Hoverboard "Mini-Segway"...smart drifting scooter!

Vielä sunnuntaina ehtii mukaan messutunnelmiin! Ja ensi viikon viikonloppuna samoissa merkeissä kutsuu Helsingin Messukeskus!

2 kommenttia:

  1. Multasormia alkaa poltella, kun tällaisia kuvia katselee. Ihania ideoita ja hyviä kuvia. Myös ne teidän juniorin ottamat :) Kuvausinto jatkukoon! Tuollaisen vanhan polkupyörän kukkakoreineen haluan minäkin koristamaan meidän puutarhaa. Oispa jo kesä ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rohkaisevasta kommentista! Kuvausinto on iskenyt yhteen jos toiseen, minne kaikkien tuhansien kuvien kanssa vielä joutuukaan...? Jos nyt ensin suuntaisi kuitenkin multaostoksille ;)

      Poista