perjantai 3. kesäkuuta 2016

Hyvää kesää opettajille!

Mihin sitä joutuisikaan ilman luovia bloggaajia, joiden postauksista voi ammentaa itselle sopivia sovelluksia!

Huomenna edessä on kevätjuhla ja opettajille piti kevätjuhliin keksiä jotain sopivan hyödyllistä, pientä ja kätevää. Apuun sain Ellis-blogin, jonka Kesäkalenterista jalostui idea personoituun "Opettajan kesäkalenteriin". Opettelin yhden viikonlopun oikeaa sanastoa ja koitin miettiä, miten ne saadaan yhteen A4:seen. Tästä tuli kiva hyvän kesän -toivotuskortti, kun vielä liimasin jokaisen kortin värikkääseen pahviin. Mukaan tein mustan, niinikään personoidun muistikirjan, jonka kansi sisälsi jokaisen opettajan (7) oman nimen ja teemakuvaa.Kesäkortti sai nimekseen Koulutyön kesäkeskeytys 2016. 

Kuten niin usein vuosien aikana on opettaja antanut tehtäviä ja kokeita, jotka alkaa sanoin "...jatka lauseita". Nyt on opettajan vuoro.

Ensimmäinen täytettävä kohta on "Tein lukuvuoden viimeisen jälkityön...". Ei se opettajan vuosi pääty lauantaina 4. kesäkuuta. Jälkitöitä on aina jonkun verran. Kortti vie mukanaan kesäkuukaudet, miten lensi talviturkki, millainen oli juhannusaaton sää ja koska tuli otettua liikaa aurinkoa. 

Opettajan sopii käyttää kesä hyödyksi myös opiskellen. Kaiken aikaa asioita on kerrattava ja opiskeltava uutta. Kesälukemista on ensi vuoden opetussuunnitelma, mutta pahitteeksi ei ole tutustua Jenni Pääskysaaren kirjoihin Poika (Tyttö) sinä olet tähti. Opettaja, jos kuka on aitiopaikalla lasten ja nuorten elämässä. Toisaalta sopivia sattuman oikkuja ja absurdeja käänteitä voi lukea huumorin pilke silmäkulmassa; Virolaisen Andrus Kivirähkin "Koiranne alkaa kohta kukkia" puhkeaa täyteen kukkaan sanamaija Heli Laaksosen eloisan käännöksen myötä. Ei elämä aina ole niin vakavaa. Ei ainakaan kesällä ;)Kun opettaja on tehnyt juhannusvihtansa, valmistanut oman kesäjuomansa ja nauttinut kesästä, on aika aloittaa perehtyminen tuleviin ryhmiin. Niin ja, jos jatketaan lauseita, pitäähän kalenterikortista värittää myös kuvat. 

 


 

2 kommenttia:

 1. Mukavaa, että inspiroiduit kesäkalenterista, ootkin tehnyt huikean ihanat korttilahjat opeille <3
  Hyvää kesää sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä itsellesi! Mieluusti kylästelen sivuillasi, ihastelen ja poimin hyviä ideoita!

   Poista