sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Nyt on kesä!

Juhannus on mennyt. Keskikesän juhla. Muutama päivä rentoa oleilua vailla mitään tehoilua. Sää on suosinut ja kaikki on mennyt mukavasti.

Aamulla koiran kanssa lenkillä oikein havahtuu, miten pitkällä kesä onkaan. Aurinko paistaa lämpimästi, kun puuhaa jo arkisia asioita; käy kaupassa, pesee pyykkiä ja sivumennen huomaa, ettei pipotkaan ole vielä laitettu varastoon. Kaikesta huolimatta, nyt on KE-SÄ!

Kesä on lyhyt ja jos liikaa keskittyy johonkin muuhun, huomaa äkkiä suven taittuneen syyskuuksi. Tähän hetkeen pitää siis tarttua heti; Kaivaa kaapista ne värikkäimmät vaatteet mustien seasta ja palata ihastelemaan kaikkia niitä riemukkaan kukertavia, seitin ohuita jakkuja, joita on vaatehuoneeseen muuttanut niin Suomesta kuin ulkomailta. Olisiko tänään juuri se päivä, jolloin vihdoin on käyttöä kesäjakuille?

Asetan riviin kaikki kynsilakat keltaisesta vihreään ja valitsen kaikkein räväkimmät, sillä vihdoinkin värit myös näkyvät. Mutta, missä onkaan ne erikoiset, roikkuvat, suuret ja näyttävät korvikset? Huomaan, että kesällä korukaappikin muuttaa käyttöastettaan. Ripausta elämäniloisemmat korut muuttavat eturiviin ja värien käyttö lisääntyy. Olen iloinen siitä, ettei arki todellakaan ole harmaa.

Tätä ajatusta tukemaan päätin hyödyntää juhannuksesta jääneitä muovisia juomapulloja. Sininen pullo oli nyt paras, sillä usein kaipaan tietyn väristä sinistä korua, jota kaapista ei sitten löydykään. En ole erityisesti sinisen ystävä, joten siksi pitää nyt keksiä näihin pulmapäiviin pikaratkaisu.


- Leikkasin sinisestä muovipullosta pyöreitä palloja
- Tuikun päällä sulattelin niitä käpertyviksi paloiksi. Jokainen pallukka muutti muotoaan omanlaiseksi ja hetkessä niitä olikin vino pino. 
- Syntyneisiin palasiin oli helppo tehdä läpiviennit kuumennetulla neulalla.
- Askarteluvarastosta löytyi korviksen osia, joten uudet, muoviset korvikset olivat hetkessä valmiit ja juuri sen sävyiset, jota kaapista ei muuten löydy.
 
Tällä kertaa valmistui kahta eri kokoa olevat korvikset. Mutta palasia jäi odottamaan muitakin suunnitelmia.


Istun iltaa verannan lämmössä ja mietin alkavaa työviikkoa. Iloitsen siitä, että ympärillä on jatkuvasti mahdollisuuksia "tehdä toisin". Kiitän, siitä että eteen tulee tilaisuuksia tuunata, kokeilla ja tehdä itse. Kaikkea  ei tarvitse, enkä halua ostaa uutena. Jokainen tuunaus vie askeleen lähemmäs täydellisyyttä - värikästä kesää!

2 kommenttia:

  1. Sinä olet taitava! Hienot korvakorut ja hieno väri. Merellinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula! Aika simppelillä idealla sain korukaappiin sinistä 😊 Muovi ei ole lainkaan hullumpi materiaali.

      Poista