lauantai 30. heinäkuuta 2016

Muistoja Anttilasta ja Kodin1:stä

Tovi on kirmailtu kesälaitumilla ja poimittu ideoita syksyn ja talven varalle. Nyt on aika viivähtää hetki tietokoneen äärellä ja kirjoittaa. 

- "Odotettu, kaivattu ja toivottu Anttila avasi ovensa Turun keskustassa 19. toukokuuta. Jonkin aikaa ehti Kivikukkaron vanha Anttilan tila olla tyhjillään, kun uusi myymälä avasi ovensa. Ilmettä oli uusittu ja raikastettu. Vanhat kolmen kerroksen tilat oli tiivistetty kahteen, joten valikoimalle jäi vähemmän tilaa. Suosikkini oli tietysti toisen kerroksen kodin eri osastot. Sijainti myymälälle määrittyi helposti yhdellä sanalla; ihanteellinen. Nähtäväksi jää, tuleeko tästä uudesta yrityksestä menestys" - näillä sanoin kirjasin tuntoja julkaisemattomiin blogiluonnoksiin toukokuussa ensimmäisen Anttila-visiitin jälkeen. Tuolloin löytyi innokkaalle ostajalle myös jokin osuma matkaan. En osannut arvata, mitä tapahtuu ihan pian.

- "Lämmin kesä saa aina unelmoimaan ja sisustamaan. Valoisassa kesäillassa on ihana pukeutua jopa pyyhkeeseen. Harteille voi heittää tämän reilun kokoisen, päiväpeitettä muistuttavan pyyhkeen - viittamaisesti heitettynä se lämmittää auringonlaskun jälkeen, mutta tuo myös suloisen, puhtaan tunteen kesäsaunan jälkeen. Hiekkarannalle tätä ei raaski levittää.


Toinen ihana löytö oli musta valaisin, joka sopi kuin nakutettu lampunjalkana käyttämäni mallinuken käteen. Mallinukke on roikottanut milloin mitäkin valaisinta, nyt on vuorossa tämä musta".

Niin se hehkutus meni toukokuussa. 


Nyt pari kuukautta myöhemmin saankin todeta, että alkukesän ostokset ovat jo nyt todellisia muistoja sillä Anttila ja Kodin1 sulkevat ovensa lähipäivinä. Näitä löytöjä pitääkin ehkä vaalia viimeisinä ostoksina...tai ei ihan. Tulihan sitä käytyä loman aikana tuolla konkurssin vauhdittamilla alennuspäivilläkin. Nyt on muutamia lisälöytöjä tehty. Osa omaan käyttöön ja osa lahjoiksi. Harmi sinänsä, ettei ole mitään tarvetta astiahankinnoille, eikä paljon muillekaan, nyt olisi saanut hyviä merkkejä edullisesti. Alennukset takoivat -40% halvempia hintoja Muumi-tuotteisiin, Iittalaan, Marimekkoon, Arabiaan, Luhtaan...ja kassajonot olivat kevyesti tunnin mittaisia. Vaikkei alet yltäneet, kuin lasten kesäsandaalien kohdalla, -80%:tiin oli hyllyt tyhjentyneet jo ensimmäisen alepäivän jälkeen. 

Työkaverin "syödä, juoda, polttaa tai muuten hävittää" -linja istui omiin alelöytöihini. Syksyn pimeä kausi saakoon nyt valoa ja tuoksua näistä.

 
Läjä tuoksuvia ja tuoksuttomia kynttilöitä, servettejä, Muumi-mukeja, koulureppu, kosmetiikkaa yms. kaikki ei kuvaan päässyt.
 
 
Joku tarina päättyy ja muistot jatkavat omaa eloaan. Minulle Anttila ja Kodin1 ovat molemmat olleet merkittäviä kauppoja eri ostoksiin. Sieltä on löytynyt astioita, musiikkia, elokuvia, kodin piensisustusta, kankaita, mattoja ja kasapäin kynttilöitä...en olisi tätä halunnut edes arvata. Mutta tosi se on. Enää ei Anttilaa taida tulla missään muodossa. Erikoista sinänsä, että olen ehtinyt olla jo kaksi kertaa mukana Turun Anttilan loppuunmyynnissä. Ensimmäisellä kerralla viimeiseksi ostokseksi jäi valkoinen mallinukke (tosin niitähän nyt löytyi kotoa jo ennenkin).

- Pitäisikö säästää tällä kertaa myös viimeinen ostosten muovikassi. Se lienee arvossaan, joskus.

(P.S postauksen kuvatkin meni säpäleiksi, mutta en korjaa, sillä tähän juttuun ne sopivat...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti