perjantai 1. heinäkuuta 2016

Pyörä lapsuutesi Vintalasta!

Tänään jostain kumman syystä mieleeni putkahti vanha lasten 3-pyöräinen pyörä.

Ehkä juurikin siksi, että tänään julkaistun Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun 10 parhaan joukosta nousi esiin tutun lietolaisen miehen nimi. Jonka myötä tietokone johdatti YouTubeen hänen tuotantonsa äärelle ja löysin sieltä laulun - Lapsuutesi Vintala. Yht'äkkiä muistin sen - tämä pyörä on kotoisin tuosta lapsuuden Vintalasta, josta laulu kertoo.

Laulun sanat tuntuivat niin tutuilta ja koskettavilta, mutta varmaan siksi, että mietin takavuosien omia tapahtumia, joihin sanat saattelivat. Omien muistojen lähteille, joissa mm. isoäiti aina varotti näkistä, joka (meillä asui) asuu Kokemäenjoessa. Pienet lapset eivät saaneet mennä rantaan - varottelu ja pelottelu oli keino pitää heidät sieltä pois. Tai ainakin yritys. Isoäiti ei koskaan saanut tietää, että väijyimme rantakiven takana odottaen, että näkki näyttäytyy. Sitä se ei kuitenkaan tehnyt.

Kuvan tyyppisellä pyörällä pyöräilin itsekin pienenä. Muistan sen, miten kuljettiin mummolassa katsellen ja kuunnellen...muistan pihan, punaisen talon ja puut sen.

Muutaman mutkan kautta tuon "Vintala"-pyörä päätyi minulle. Se oli alkujaan punainen, mutta kuten usein asiat muuttuvat, niin nytkin. Pyörä tuunattiin. Siitä tuli hopea ja ohjaustangon tilalle tuli tarjotin. Pyörästä tuli apupöytä, sisä- ja ulkokäyttöön. Tämä tuunaus on tehty kauan kauan sitten ja silmä on siihen jo niin tottunut, etten aina muistakaan, että sisällä on pyörä.

Kuuntele! Lapsuutesi Vintala -musiikkivideoon pääset tästä.

Jokin aika sitten kerroin tästä pöydästä Meidän mökki ja kaupunkikoti -blogin Kristiinalle, sillä hänelläkin oli 3-pyöräinen toisessa käytössä.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa uusiokäyttöä! Oma kolmipyöräni on tällä hetkellä keskellä kukkamaata ja kukat ovat kasvaneet niin, että peittävät tuon pikku pyörän melkein kokonaan. Kiva kun laitoit linkin blogiini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pikkupyörät ovat ihan symppiksiä. Harmi, ettei oma lapsuuspyörä ole enää tallella, mutta onneksi elämä kuljettaa kohdalle toisten aarteita!

      Poista