maanantai 11. heinäkuuta 2016

SEINÄJOEN ASUNTOMESSUT osa 1. yleisilme

Viime viikolla vierailimme Seinäjoella; Tangomarkkinoilla ja asuntomessuilla. Tangomarkkinoilta tulikin kirjoitettua blogiin jo viikonloppuna, mutta nyt vuorossa asuntomessut.

Kiitos Kirsi Joensuu!

Päätoimittaja Saija Hakoniemi kuvasi messukaupunkia seuraavasti "Jollei ole järveä, se kaivetaan, jollei ole mäkeä, se kasataan. Tätä toteamusta on helppo uskoa, kun katselee ympärilleen. Messualue on kallioista metsä-aluetta, jossa luonnon vehreys tuntuu sieraimissa ja Kyrkösjärven läheisyys rauhoittaa.

Saavuimme Pruukinrantaan heti avajaispäivänä aamun tunteina. Kutsukortin kannessa luki lupaavasti "Tule ja täyty ideoilla". Ja niinhän siinä lopulta kävikin. Tässä messuaiheisessa postauksessa otetaan alkuun käsittelyyn muutama yleisilme-otsakkeen alle sopiva kuvapoiminta.

Pruukinrantaan saavuimme bussikuljetuksella Raviradan pysäköintialueelta. Matka kesti 10-15 minuuttia ja matkan aikana kuulimme mielenkiintoisia väläyksiä Seinäjoen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Olo oli kuin pienellä turistireissulla, siitäkin huolimatta että Seinäjoki on tuttu.

Ensimmäisen kuvan myötä piipahdetaan puukerrostalo Mäihään. Puukerrostalokortteli pyrkii vastaamaan asumisen muuttuviin tarpeisiin ja sitä se tarjoilee ainakin tällä; jokaisen kerrostaloasukkaan toive lienee riittävän iso parveke. Kuvan parvekkeessa vastataan juuri tuohon toiveeseen. Ihana tila viihtyä läpi vuoden.Raikas, selkeä ja tyylipuhdas Cubo oli taloista yksi omista suosikeistani. Mustan ja valkoisen liitto keltaisella maustettuna sai sydämen sykkimään. 5 huonetta + keittiö antoi mukavat ja yhtenäiset tilat elää ja asua.

Lapsen huoneesta löytyi kivoja liikuntaa kumartavia yksityiskohtia, hauska talomallinen mittatilaustyönä teetetty kerrossänky sekä omaan makuun iskeviä pieniä sisustuksellisia valintoja. Asukkaiden intohimoa graafisuuteen voi pitää selvänä. Marimekon tekstiilit rytmittävät kuvioillaan kaikkia huoneita.Messuilta löytyy myös värien ilotulitus, kun pääsee Seinäjoen Tulikivimyllyyn. Emäntien reitin varrelta löytyy tämä kabareediiva Zazan bling-paratiisi. Täällä mottona on "More is more!". Melkoinen kokonaisuus, joka tulvii vahvoja värejä, kiiltoa, kimallusta ja suuria huonekaluja. Jos pukeutumishuone riisuttaisiin kaikesta sisustuksesta, jäisi jäljelle melkoisen vahva tapetti, joka hallitsee riemulla huoneen ilmettä. Reitti päättyy valkoisen tassuammeen luo.
 
Täällä ei arjen harmautta tunneta. Kaikki on superylellistä ja ainutkertaista. Vetää sanattomaksi. Seinäjoen kaupunginteatteri sisustajana.
 Rivitalosta löytyy sauna, joka huokuu raikkautta. Valkoiset lauteet lisäävät tilan tunnetta, mutta aprikoin itse, miten helppo ne on pitää puhtaana ja tasavalkeina. Seinillä haapaa harmaaksi sävytettynä.
 


Pojan huoneessa vallitsi levollinen tunnelma. Sänky oli nostettu korkeuksiin ja alle saatu reilusti säilytystilaa.
 


 Ylellisyyttä oli pieninä yksityiskohtina, kuten lamppuina.

Ylellisyyttä edusti myös Villa Tango. Viime vuonna asuntomessuiltiin Vantaalla ja tuolloin aprikoin;

- Mitä luulet, voisiko Seinäjoen asuntomessuille nousta Tango kuuluu kaikille -kerrostalo tai ehkäpä Villa Satumaa? Löytyykö alueelta Kruunun aukio? Kuninkaantie, Kuningattarenkatu tai satumainen Tangopolku? Miten olisi päiväkoti Satulinna?

Tulikin sitten Villa Tango.
Talo, joka tulvi arvokkaita pintamateriaaleja ja raskaita huonekaluja. Valaistukset olivat oivaltavia, mutta harmi, ettei messujen valoisat kesäpäivät anna valaistukselle arvoistaan huomiota.Lastenhuoneessa kivoja ideoita nähdään mm. valaisimissa.
 
Viileistä tiloista löytyy mm. grillauspiste. Tämä kyllä ensinäkemältä vaikuttaa ihan olohuoneelta.

Lisää messuaiheesta myöhemmin.
Asuntomessut Seinäjoella jatkuu 7. elokuuta 2016.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti