sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ensi huvi sitten työ

Raskaat työt vaatii hauskat huvit

En erityisesti pidä mattojen hakkaamisesta, mutta puhtaat matot ovat äärettömän mukavat. Ostin uuden mattopiiskan, sillä vanha punainen alkoi näyttää rumalta ja piti hankkia uusi, valkoinen.


Löysin mukavan mattopiiskan, jossa oli bonuksena saippuakuplanesteen teko-ohje. Tämä on selvästi merkki siitä, ettei kotitöitä kannata ottaa liian vakavasti vaan vähän niinkuin leikin kautta. Kotityöt on kai enemmän vanhempien työ, mutta saapa sitä nyt helposti junnutkin mukaan, kun esittelee tämän setin:


SAIPPUAKUPLA RESEPTI

1 dl astianpesuainetta
1 dl glyserolia (apteekkituote, joka maksoi muistaakseni 6 euroa (1 dl:n) pullo)
4-10 dl vettä (mitä vähemmän vettä on, niin sitä kestävämmät kuplat syntyy)
2 tl hienoa sokeria

Jos mielit saada ämpärillisen nestettä, tarvitset n. 10 kertaisen määrän.Valmiiseen nesteeseen upotetaan mattopiiska ja annetaan vaikka tuulen hoitaa loput, kuten me teimme. Meillä oli tuo pieni määrä, joten ämpärin sijaan käytimme laakeaa astiaa. Päivä oli aurinkoinen, mutta myös hieman tuulinen eli onnistunut tähän puuhaan.

Normaalisti kuplat ovat kovin pieniä, mutta mattopiiskan rei'istä syntyi melkoisia palleroita. Hauskaa puuhaa lasten kanssa ennen siivousta. Suosittelen kokeilemaan!Todellista väri-ilottelua, jossa silmä lepää.Saippuakuplista tuli helposti ihmisen pään kokoisia.Uskotko, ei todellakaan kiire tamppailemaan mattoja...Kun aikansa kokeilee tehdä saippuakuplia, voi huomata, että siivoushommat sujuu täysin eri muudilla.


Ihan mahtavaa siivouspäivää!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Koklaa! Tulee oikeasti raskas kotityö hitusen keveämmäksi ;)

   Poista
 2. Ihana idea :) Ja hyviä kuvia sait napattua kuplista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä äitiäkin hieman lapsettaa...mutta, ei tunnu työ niin raskaalta!

   Poista