sunnuntai 28. elokuuta 2016

Suomen luonnon päivän kunniaksi

Eilen vietettiin Suomen luonnon päivää. Se antoi aihetta pysähtyä kaiken kiireen keskellä; avaamaan silmät ja tarkastelemaan ympäristöä aivan toisella tavalla. Vuoden kaikkina kuukausina luonto on kaunis. Eri vuoden aikoina katse vaan kiinnittyy erilaisiin yksityiskohtiin.

- Kuinka usein mietit, mikä on kauneinta luonnossa? 

Itse huomaan kauneimman asian luonnossa olevan lähes aina sellainen, josta pitää saada myös kuva muistoksi. Kun esim. kukan kukinnan ollessa huipussaan, siitä pitää räpsätä kuva ja muistella vaikka seuraavana keväänä, mikä näyttikään pihassa parhaalta ja mitä kesäkukkia kannattaa ostaa ja kasvattaa jatkossa. Toisaalta luontokuvat auttavat muistamaan monia tapahtumia, ne ovat muistinvirkistäjiä.

Rannikkoseudulla asuvana on luonnollista, että meri on tärkeä, mutta samalla viivalla ovat taatusti myös metsä, kasvit ja puhdas luonto. Laineiden liplatus, kaislojen suhina ja kasvien tuoksut.

Eilen riehui myrsky, joka antoi vahvan viitteen siitä, mikä voima luonnolla on. Tavarat pihalla vaihtoi paikkaa ja naapurin pyykit lensivät pisin nurmikkoa. Tuulen ulvonta kuului läpi ikkunoiden. Kuului outo räsäys ja ensin uskoin sen liittyvän johonkin sähkölaitteeseen, mutta asian tarkempi tutkailu paljasti, että olohuoneen ikkunan näkymät muuttuivat pysyvästi. Iso, vanha vaahtera halkesi kahtia. Puu jäi vaarallisesti konkeloon. Palolaitoksen miehet soitettiin hätiin ja vuosien kasvu oli hetkessä kasattu yhteen läjään.

Illalla tunnelma oli jo toinen. Tuuli tyyntyi ja kymmenet kynttilät ja roihut lepattivat mökkikauden päätöksen kunniaksi. Tänään aurinko kuitenkin palasi hellimään.

Kokosin tähän muutaman kuvan, jotka ovat merkityksellisiä tavalla tai toisella. Suomen Luonnon päivän kunniaksi. 

Koira pitää veneilystä, mutta vielä ei ole erityisen innokas uimari. Silti kunnon koirakuviot osataan ottaa sekä liiveillä että ilman.Meren läheisyys on vaikuttavaa. Lumpeen vihreät lehdet ja rantakalliot. Tämän näkymän haluan nähdä joka kesä.Kun uimavesi on vielä lämmin, pitää tunne painaa mieleen, jotta jaksaa odottaa seuraavaa kesää. Veden solina resetoi kaikki turhat ajatukset. 

Ulpukoista on tehty kukkaseppele ja koristeltu mökkilaituri.Ulpukat ja lumpeet yhdessä muodostavat kauniin kukkameren.

Kaikki näyttää vielä niin kesäiseltä.Kesän elementit ovat tässä; kirkas taivas, hehkuva aurinko ja puhdas meri. Lisää kesän hohtoa tästä.

Illalla aurinko laskee kaislikon taa. Alkaa syyskuu ja siirrymme seuraavaan vuodenaikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti