sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Nyt löytyi apua pitkään odotukseen!

Mielen sopukoissa ei ole hitustakaan stressiä vaan mieluummin hyviä suunnitelmia, joiden avulla joulukuu on jo puoliksi tehty. Ajatus kaikesta mukavasta tekemisestä, levosta ja ahertamisesta...sieltä se juhla tulee ihan vähälläkin touhuamisella, tosin suomalaisuuteen kai kuuluu kuitenkin se jonkinmoinen hössötys.

Milloinkaan minulla ei saa olla niin kiire, etten ehtisi suunnitella.

Odottavan aika on pitkä ja joka päivä syntyy uusia ideoita - oli aika keksiä jotain tähän odotukseen. Kun juhlan aika lähestyy kerätään kaikki toiveet ja poimitaan parhaat ideat.

Palaset loksahtelee kohdilleen seuraavasti:


Kaivoin varaston kätköistä esiin vanhan lasimaljan, jonka kylkeen liitutaululappu; "Toiveet". Sisään tipautellaan toiveita ja hyviä ajatuksia sitä mukaa kun niitä syntyy - lahjatoiveet, sisustus- ja koristeluvinkit, menovinkit, tapahtumamuistutukset...mitä nyt tarpeelliseksi katsookaan.


Jokainen perheenjäsen kirjoittaa toiveet neliölapulle ja sidontanarun väri kertoo, kenen toiveista on kyse. Malja laitetaan näkyvälle paikalle marraskuun ajaksi ja joulukuun 1. päivänä on aika istua alas ja jännityksellä kurkata, mitä ajatuksia on syntynyt joulukiireen kesyttämiseksi.

- Tule joulu kultainen...

8 kommenttia:

 1. Kiva idea, ja mielenkiintoista availla noita kääreitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä helpottaa lapsille mm. joulupukin kirjeen kirjoitusta. Ei tarvitse yhdellä kertaa muistaa kaikkea ;)

   Poista
 2. Tosi hyvä idea ja toteutuskin on sulla tosi nätti! Voisi kyllä itsekin soveltaa, vaikka yksin asuukin. Vähän samalla periaatteella voisi tehdä vaikka joulukalenterin :)

  somedayatchristmas.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ideapohja käy kieltämättä moneen, joten jalosta mieleisesi :) aikaa vielä on joulukalenterillekin.

   Poista
 3. Mainio idea! Mun on pakko ottaa tää jotenkin itselleni käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos löytyy käyttöä. Hyviä jatkojalostuksia sinulle!

   Poista