tiistai 25. lokakuuta 2016

OLI AIKA otti askeleen kohti hyggeä Parhaat Kotiblogit -joululehdessä!

Ju-huu! Tänään on ilmestynyt uusi, odotettu ja ihana Parhaat KOTIBLOGIT -joululehti!


Parhaat Kotiblogit -lehteen on poimittu tuhansista kotimaisista asumisen ja kodin blogeista parhaat palat. Löydä suosikkisi ja jatka lehdestä verkkoon
Lehden jutut ja kuvat ovat bloggaajien omia, joista lehden toimitus on valinnut parhaat palat. Suuntaa lehtimyyntipisteisiin ja osta omasi. Lehti tulvillaan jouluisia vinkkejä!

On ollut ilo ja kunnia saada olla mukana tekemässä joulun 2016 Parhaat Kotiblogit -lehteä. Joulu merkitsee minulle erityisen paljon ja siksi oli ilahduttavaa päästä mukaan juurikin joululehteen. Erilaisten sattumuksien kautta aikaa jutun tekoon jäi vähän, mutta siihen kulminoitui kuitenkin se kaikkein olennaisin osa juhlaan valmistautumisesta; "Minun hyggeni - DIY-joulu". Joulukoristeet kaivettiin esiin ja kotiin rakennettiin joulu lehden kuvauksia varten. Hupaisinta työstössä lieni se, kun poikani totesi; "Äiti, jääkö nämä kaikki jo nyt näin?". Ei jäänyt, mutta olisi voinut. Meillä ei joulu rakennu viimeisinä päivinä eikä myöskään pureta mahdollisimman nopeasti. Joulu elää mukana läpi vuoden. Mielenkiintoiset ideat voivat syntyä vaikka juhannusaattona.

Sana Hygge on saanut sydämessä vahvan merkityksen ja olikin ihanaa piipahtaa muutaman päivän vierailulla Tanskassa, hyggen syntysijoilla.


Vuoden pimeimpänä aikana Hygge on tila, jota mieluusti tavoittelee; ihanaa tunnelmaa, lämpöä ja kodikkuutta. Kööpenhaminassa puhalsi syksyinen tuuli, jolloin oli luonnikasta hakeutua etsimään hyggeä. Hotellin esite kuvasi koukuttavasti tuotteita, jotka kantoivat tuota nimeä.

Hygge-tuoksukynttilä tuoksuu herkulliselta; sarjassa tuoksutaan joululta, talvelta, metsältä...

Tunne on satumainen, kun ihanan muhkea huivi kietoo ympärilleen suloisella halauksella. Pehmeä pinta hellii poskia ja lämmöstä rakentuu ympärille turvallinen talvipesä.

Sytytä takka ja vedä villasukat jalkaan se tuntuu miellyttävältä. Aisti. Hygge.

Juuri näin on hyvä. Nautitaan tunnelmasta. Kerätään ympärille kaikki aidot tunnelman luojat, kynttilät, pehmeät materiaalit, tyynyt ja peitot - turvallisia yöunia. Rakenna oma hyggesi!

Hygge-perheestä löytyi myös valloittava diffuuseri. Jota ihanasti kuvataan lauseella "Hygge is danish DNA." Heijastus skandinaavista taidetta, joka kuuluu jokaiseen päivään, kaikkiin hetkiin. Ilmassa aistii haudutetun teen, mansikkakakun, ruusun terälehtien ja villimintun aromit.

Kun tuoksut ovat haihtuneet ilmaan jää jäljelle jälleen kiva lasipullo, jota voi hyödyntää vaikka yhden kukan maljakkona. Tunnelmallista joulun odotusta...ja hop! lehtikaupoille ostamaan Parhaat Kotiblogit -lehti!

2 kommenttia: