tiistai 31. tammikuuta 2017

DIY - Fillarista seinälampetti

Ihanaa ajanvietettä on kuljeskella ja katsella kaupoissa ympäriinsä vaikkei ole ostamassa yhtään mitään. Ideoita; uutuuksia ja vanhoja tavaroita katselemalla mieli rentoutuu. Yllättävintä siinä on se, että näinä hetkinä saattaa löytää juuri sellaista, mitä on etsinytkin. Parhaat löydöt astuu eteen useinmiten sattumalta. Tämä päivä lieni juuri yksi niistä parhaista löytöpäivistä. 

- Ollaan pyöräkaupoilla!


Pyörä on ihastuttavan aito. Ulkona kuvattuna, nopealla silmäyksellä sitä ei erota normaalista menopelistä tuskin mikään. Pyörän korkeus on kuitenkin vain n. 55 cm ja pituus n. 95 cm.

Pyörät ovat aina olleet mieluisia, joko koristeina tai selkeinä käyttövehkeinä. Tällä löytöretkellä silmät porautui sisutusliikkeen seinällä roikkuneeseen pyörään. Aivan mahtava, uniikkikappale Saksasta. Pyörä on metallinen ja todella aidonnäköinen. Mutta ei riitä ihan sellaisenaan. Mitähän tästä...

- Sehän on selvä - LAMPPU!
Niinpä. Sehän se tästä syntyisi. Ja...paljonko maksaa, lähtisikö tämä mukaan...

Muutama ylimääräinen pyörähdys liikkeessä takaa sen, että tätä kannattaisi jalostaa vanhaan, kyteneeseen ideaan. Pyörä lähti matkaan ja tästä tulee seinälampetti olohuoneeseen.


Lampun työstö kaipasi tuunaustarvikkeita. Ikean valikoimista löytyi täydellinen etuvalo pyörään. Jansjö-klipsivalaisin oli periaatteessa sopiva, vain pieniä muutoksia tarvi tehdä.

Valaisimen klipsi piti saada pois sähköjohtoa vahingoittamatta ja lamppua rikkomatta. Onnistui! Johtoon vaan lisättiin vielä sähköjohdoissa käytettävää teippiä lisäsuojaksi.Klipsistä vapautettu valaisin oli valmis kiinnitettäväksi pyörään. Avuksi otettiin pieniä nippusiteitä, jotka sulautuivat hyvin pyörän väritykseen ja pieninä häipyivät liki näkymättömiin. Lampun taipuisa varsi porautui tankoon kuin olisi aina siinä ollut. Täydellinen integrointi.Tiiliseinältä löytyi pyörälampetille paikka. Pinnojen takana kulkeva johto saatiin melkein kokonaan piiloon ja pyörä tuntuu leijuvan ilmassa.


Tehokas etuvalo toimii, mitä loistavimmin ja tuo seinälle erittäin tehokkaan valokeilan.Yksi kohta jäi kuitenkin vielä pohdinnan alle - punainen takavalo. Kuuluuko tähän takavalo vai onko vetovoima juuri tuossa etuvalossa.

- Mitä mieltä sinä olet - riittääkö etuvalo vai laitetaanko myös taakse?


Turvallisia hetkiä! Tämä fillari ei yllätä pimeässä!

8 kommenttia:

 1. Olipa mahtava idea. Minä laittaisin taakse myöskin valon. Antaisin tolle kiviseinälle valoa. Olisko mahdollista tehdä valot niin että saa toisen pois päältä jos tykkäis vain esim. etuvalosta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se punainen valo kieltämättä hieman houkutti, mutta enpä keksinyt, miten sen fiksuimmin toteuttaisi. Jäi vähän muhimaan, kun ihastuin niin etuvaloon :) taisin jäädä täysin sen lumoon...

   Poista
 2. Loistava löytö ja kiva idea! Tällaisesta tykkäisin itsekin. Mun mielestä etuvalo riittää, eipähän tule kahta eriväristä valoa seinään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on fillarirakkautta potevalle varsin osuva valaisin <3

   Poista
  2. Niinpä. Tuo olikin osuva termi: fillarirakkauden poteminen. Sopii myös mulle 😊

   Poista
  3. :) Fillarirakkaus on ihan parasta!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Fillari on malliltaan niin aito, että se ihan mykistää. Lampputuunaus tuo oman kivan lisän.

   Poista