keskiviikko 11. tammikuuta 2017

DIY-Jouluhedelmistä koristeita

Joulusta on vielä paljon jäljellä - kuten hedelmiä ja sitkeä flunssa. Neljä iltaa on ns. pidetty sohvaa paikoillaan, syöty ja juotu kaikkea "auttavaa" esim. hedelmiä. No, paljon saa popsia ja silti ei mitään vaikutuksia tunnu. On siis hyvä hetki ottaa käyttöön hedelmien kuoret ihan muihin juttuihin.

Kaivelin laatikon pohjalta piparkakkumuotin ja aloin painaa sydän-kuvioita. Kuorille uutta käyttöä ja niin söpöä jälkeä.Aikomukseni oli ripustella sydämiä, joten reikä piti tehdä jo tässä vaiheessa ja suhteellisen paksulla naulalla. Kun sydämet kuivuu ne menevät kasaan ja reikäkin samalla kutistuu.Tässä niitä nyt sitten on kuivina. Kuivasin muutaman päivän kevyen painon alla, ettei sydämet mene ihan käppyrälle, mutta hetihän ne alkoi hieman käpertyä, kun otin painon pois. En nimittäin halunnut niiden homehtuvan.


Syötävää riittää vieläkin, mutta mikä suloisinta; huonekuusi sai uudet kausikoristeet. Nämä sydämet voivat kuusessa roikkua toki pitkäänkin, mutta onhan niissä lupaus lähestyvästä ystävänpäivästä.Mandariinisydän ihan läheltä. Sydämet roikkuvat Clas Ohlsonista ostetuissa siroissa ripustuskoukuissa. (Ostin koukkuja isomman erän joulualesta, kun ennen joulua hokasin niiden kätevyyden. Nyt on, millä ripustella!)

- Pitäisiköhän ottaa vielä yksi mandariini...

2 kommenttia:

  1. Tuohan on kiva idea. Pitäis muistaa tän idean. Eikö näistä tule kiva tuoksu, ainakin hetken ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä mukavaa tuoksua ilmoille pölähtää alkuun, mutta kuivana ei enää mitään. Söpöjä sydämiä silti, kun melkein lentelevät ilmassa ;) kuusen oksilla!

      Poista