tiistai 3. tammikuuta 2017

DIY-kynttilänjalka öljykattilan putkista

Näin loppiaisen lähestyessä ajattelin postata lyhyesti kuvin rakkaudesta kynttilänjalkoihin / uusimpaan diy-versioon. Ikäväkseni sain todeta, että joulusiivouksen intoilussa kadotin koneelta asiaan liittyviä tärkeitä kuvia ja niitä ei löytynyt sitten mistään. Roskis on tyhjennetty! Tämä postaus jää siten "puolitiehen", mutta menköön.

DIY-kynttilänjalka öljykattilan putkista

Kesällä teimme kotona pientä työnjakoa. Mies vaihtoi öljykattilan ja minulle jäi mahdollisuus tehdä vanhan kattilan romuista jotain.

Ja tähän kohtaan olisi tullut ne herkkukuvat epämääräisestä metalliläjästä, josta pelastin muutamia kupariputkia ideoimaani kynttilänjalkaa varten. Eipä ole kuin lopputuloksen kuvia, mutta antakaa mielikuvituksenne lentää, miltä näyttää vanha metallikasa putkineen.

Metalliputket puhdistin hyvin ja lisäksi hioin hieman pintaa. Puhtaana se oli helppo spray-maalata mattamustalla. Alla siis kuvia, miltä simppeli ratkaisu nyt näyttää.


Putken pitkälle osuudelle voi rakentaa pientä asetelmaa ja siihen kuuluu nyt, yllätys yllätys,  ilmakasvit ja muovieläimet. Ruokapöytä tulee hieman jouluista rouheammaksi ja pelkistetymmäksi, kun kuusiliina antaa tilaa uudelle vuodelle.


Nämä putkien "kukka-venttiilit" ovat omissa diy-prokkiksissa tämän hetken pop. Ne ovat hauskan koristeellisia ja kävisivät moniin ideoihin ihan sellaisenaan. Kerran löysin metsästä oivan putken kukkineen päivineen ja siitä muokkasin jalkalampun.


Tässä yksinkertaisessa kynttilänjalassa on korkeutta ja pituutta, mutta leveyttä ei kovinkaan paljon, joten sopii hyvin ruokapöydän keskelle. Putken alle on laitettu huopatarraa, ettei pöydän pinta naarmuunnu.

- Mitäs pidät tästä?

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kun kerää kaikkia "romuja" nurkkiin niin pakko niistä on alkaa jotain keksiäkin tai muutoin häämöttää roskis ;)

   Poista
 2. Minä olen täällä ihan ällikällä lyöty. Miten joku voi keksiä tuollaisia juttuja? Loistava idea! Ideanikkari olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D tää on ihan puhdasta rakkautta "kukkaventtiiliin"! Sen näkeminenkin saa ideat ilmoille!

   Poista
 3. Ihana kynttilänjalka! Mulla oli vastaava tilanne muutama vuosi sitten vanhempieni luona. Putkimies oli jo vienyt kupariputket ilmeisesti mukanaan, mutta minulle jäi hana. Tein siitä myös kynttilänjalan http://lumisiivet.blogspot.fi/2016/10/betoniaskartelua-osa-4.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä aina yksi kynttilänjalka mahtuu, jos väkisin tuppaa ilmestymään rakennustarpeita ;) ja meillehän on mahtunut...

   Poista