sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Jääkukkien aikaa

Koti, piha & puutarha - vaihtuvan taiteen näyttämöt. Viimeiset joulukukat olivat pihalla odottamassa yöpakkasia tai pakkasia nyt yleensä. Mutta ihan heti ei kaivattua saatu. Muutaman päivän ilma oli varsin leuto ja jääkukat eivät ottaneet onnistuakseen.  Kunnes tänä aamuna huomasin purkkien olevan sopivan kohmeessa. Jugurtti- ja salaattirasiat kätkivät sisäänsä jotain jouluista, jotka näette alla.


Isoon jugurttiämpäriin oli mukavasti asettuneet jouluasetelman kauniit osaset. Aika söpösti pystyyn jäätyneet - ja tuo sipulikin pilkottaa somasti jääkuutiosta.

Nyt tämä roikkuu koristeomenapuussa, sillä tänä aamuna keräsin ulkopallot pois. Aina pitää kuitenkin olla uutta ihmeteltävää ja ihasteltavaa - piha on vaihtuvan taiteen näyttämö.Salaattipurkin asetelma sisältää yhtä sun toista ja koittaa kilpailla kauneudesta. Mikä voittaa?

Jäätyneet kukkakuutiot ovat osoittaneet hyasintille uuden paikan, mutta sisällä kodin lämmössä tuoksuu ja kukkii jo seuraavat yksilöt. Isänpäivänä vesimaljakoihin laitetut.


Isänpäivänä ostin siis elämäni ensimmäiset hyasintit sipulit, joita oli tarkoitus saatella kukkaan pelkällä vedellä. Tuntuu oudolta, mutta pelkkä vesi riittää. Sipulissa on uskomatonta puskuvoimaa, jota tässä sitten odoteltiin viikko jos toinenkin. Lopputulos säilyy sopivan matalana, eikä kellahda kumoon.2 kommenttia:

  1. Onpa noi roikkuvat asetelmat upeita. Sopivat hyvin puiden oksille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyksellisiä. Vesi nostaa ja siirtää kukkia alkuperäisestä ja asettuvat lopulta hieman sattuman mukaan, mutta hauskahan sitä on seurata.

      Poista