tiistai 24. tammikuuta 2017

Joko sinä tunnet Patinaputiikin?

Aarrejahti

Nettisurffailun ihanimmat hetket koittavat silloin, kun selailu johdattaa jonkun etsityn aarteen luo. Kummallista, miten aarteet löytyvätkin usein juuri silloin, kun ei todellakaan olisi aikaa edes syventyä pidempään verkon plarailuun. Eikä ole edes ostotuulella.

Tämä vanha TV-taso sattui löytymään yön tunteina, hetkenä, jossa ei sitten lopulta ollutkaan kiire nukkumaan. Verkkokauppa vangitsi jäämään sivuilleen ja unet siirtyivät oitis jonnekin myöhempään ajankohtaan. Tämän minä haluan. Hetimmiten.


Tämä  yläpuolen kuva on juurikin se Patinaputiikin myyntikuva, joka sai sydämen lyömään kunnon osumia. TV-taso viestii lapsuusmuistoja. Mummilassa oli samanlainen. Televisio oli tason päällä ja Apu-lehdet sievässä pinossa alla. Verkkokaupasta taso tuli ostettua ja jonkun verran kilometrejä ajeltua ennenkuin taso päätyi lopulta kotiin. Onneksi kukaan muu ei ehtinyt ostaa sitä ennen.

Joko sinä tunnet Patinaputiikin?

Patinaputiikin tarina alkoi, kun kauppias Jaana osti miehensä kanssa Portaassa sijaitsevan myllärintilan, Humpurin. Vanha talo ja vanhat tavarat saivat uuden merkityksen. Maalaismaisema vei sydämen - Taakse jäi Helsinki, kun kirpputoriyrittäjyys kutsui Tammelaan.

Vuonna 2009 Patinaputiikki aloitti (Tammelan kirpputori -nimellä) Tammelan kirkonkylässä. Vuodet muokkasivat toimintaa ja myymälää. Lopulta kirpputori muuttui vanhantavaranliikkeeksi. Patinaputiikki muutti isompiin tiloihin vuonna 2014 Portaaseen, 1960-luvun kaupparakennukseen. Siellä vierailimme mekin.

Jaana kertoo, että vanhan vaalimisesta on hänelle tullut elämäntyyli. 

Myymälän tavarat pääsevät oikeuksiinsa kauniilla esillepanolla. Aitous ja rakkaus vanhaan myös välittyy. Joskus esineet löytävät uuden kotinsa vähän suuremmalla vaivalla, mutta asiakaspalvelu Patinaputiikissa on kerrassaan hienoa. 

Oli kiva päästä ensimmäistä kertaa oikein paikan päälle putiikkiin, kun niin monta nettikuvaa on ehditty katsella! 

TV-taso täydentää nyt kotimme uuden ja vanhan suloista sekoitusta.

- Kierrätys on tärkeää ja on ihana huomata, kuinka vanhat esineet löytävät uuden kodin ja käyttötarkoituksen, kauppias Jaana kertoo.


Perjantai-illan jo pimeiksi käyneinä hetkinä Patinaputiikin ikkunat tarjosivat näkymän menneille vuosikymmenille. Kaupasta löytyi paljon vanhaa tavaraa ja uudempaa, joka sulautui valikoimaan loistavasti.Kynttiläjalkojen suurena ystävänä bongaan aina ne uudet vaihtoehdot.
- Joko olet kokeillut tällaista kynttilänjalkaa?
Söpöjä enkelimagneetteja lusikan varsista ja käsintehtyjä muistikirjoja. Täällä heräsi taas uusia ideoita.


Keltaisen vannoutuneena ystävänä silmiin osui kaunis keltainen kattila. Siitä tulleekin pääsiäiseksi kunnon kukkasipulipotti! Bongasin tarjonnasta myös ihanan elämää nähneen puisen taittomitan. Jotain heräteostoja tuli kylkeen.Tältä se sitten näytti kotona, vanha TV-taso. Loistava paikka kirjainvalaisimelle, sisilialaisille kävyille sekä huonekuuselle. Lämpimän ruskea pöytälevyn sävy sopii kuin nakutettu tunatiilisen seinän edustalle.Tason alle saa isot kasat lehtiä. Ne pysyvät siististi pinossa ja ovat helposti luettavissa. Täydellinen kaluste on lopulta muuttanut suunnitellulle paikalleen. Aivan sattuman kauppaa. Kiitos Patinaputiikki!

8 kommenttia:

 1. Kiitos vierailusta Patinaputiikissa Titta!
  Tv-taso on selvästi ypaikkansa.
  se pääsee hyvin oikeuksiinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kovasti tykästynyt tähän telkkutasoon! Kylästelen verkkokaupassasi jatkossaskin, tiedä jos joku muu aarre iskee silmään ;)

   Poista
 2. Kyllä tunnen Patinaputiikin jo monen vuoden takaa. On tullut hankittua ylväitä kukkapylväitä ja vanhoja rouheita työkaluja pihakoristeiksi. Oikein suositeltava paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Kuulostaa hienolta. Putiikin tarjonnassa on todellisia helmiä 😊 Sieltä löytyy vaikka mitä!

   Poista
 3. Meillä on tuo ihan sama apupöytä myöskin tv-tasona! :D Ja senkin tarina on aika hauska: https://st-black.blogspot.fi/2016/11/sisusta-dyykkaamalla.html.
  Kiva blogi ja kiva tyyli sulla tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa hauska, että tämä pöytä on muillekin tullut eteen ns. vähän yllättäen. Sopii tuonne teidän sisustukseen loistavasti - kävin jo kylästelemässä!

   Poista
 4. Tutun näköinen pöytä. Kiva ja on monikäyttöinen.
  Kivoja tavaroita kaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni muistaa tämän pöytämallin. Merkityksellinen kaluste siis.

   Poista