lauantai 7. tammikuuta 2017

Joulu ohi? Vai ei sittenkään..

Nyt taitaa olla se hetki, jolloin pitäisi ruveta paketoimaan joulu. Mutta kuinkas kävikään?

Heräsin aamulla ihanaan valkeuteen. Kotipiha oli iloisesti tulvillaan valoa, sillä yöllä oli satanut lunta. Olin jo edellisiltana päättänyt, että tänään aloitan joulukoristeiden kokoamisen ja laitan niitä, ainakin osittain, jo sievästi varastoon. Jo jouluksi kaivattu lumipeite teki loppiaisena pihamaan niin kauniiksi, ettei oikein millään tahtonut pysyä sovitussa suunnitelmassa. Kaikki ulkona yksinkertaisesti tuntui niin täydelliseltä, että pakko oli antaa jatkoaikaa.

Joulupallot tuli kerättyä sisäkuusesta pois, mutta ulkona pallot kimaltelee yhä monissa puissa. Taustalla kylpytynnyri odottelee lempeempiä kelejä.
Kyllä lumella vaan on oma taikansa. Ja sitähän aina jouluksi toivotaan. Kelpaa se silti nytkin. Ei tee mieli edes kolata, kun katsoo kaunista lumivaippaa ja eläinten jälkiä hangella. Mieluummin kamera esiin.

Naulassa roikkuu kevääseen asti, monen vuoden takaiset kirppislöydöt, isä-poika -luistimet.
Tanskasta ostetut joulukynttilät unohtuivat polttaa jouluna eli loppiaisena nuuhkitaan skog-jul-snö -tuoksua kakluunin lämmittämässä huoneilmassa. Tässä voi vielä hetkeksi sulkea silmät ja unelmoida joulusta.

Usein otetta on niin vaikea päästää, vaikka kuinka tietää sen valloittavan avaruuden ja tilantunteen, joka hetkessä tulee joulun korjauksen jälkimainingeissa. Jospa se Nuutti viekin joulun...tämän hetken tunnelmaan on niin helppo jumittua.

Toviksi tullut kirpakka pakkanen sai etsimään uudelle lintujen ruokintatelineellekin paikan. Hienosti ne linnut löysivät auringonkukan siemenet lumen seasta, mutta pakenivat kameraa.

Kaunista talvipäivää!

2 kommenttia:

 1. Pallot puussa ovat kivan näköisiä kun on lunta.
  Mulla on vielä vähän joulua, ehkä maanantaina häviää loputkin kaappien kätköihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo vuosia koristellut palloilla pihalla. Rautalangan varassa pysyy paikoillaan tuulet ja tuiskut!

   Poista