keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä
Uusi vuosi - uusi kalenteri! Olen niitä ihmisiä, joilla on monta kalenteria. En edes pysty listaamaan montako, mutta tänä vuonna aloitin Unelmieni vuosi -kalenterin. Siinä on jo valmiiksi erilainen ote sivuilla kuin kalentereissa yleensä ja siksi olikin helppo suunnata omat merkinnät bullet journal -henkisiksi.

Bullet journal on itse tehty kalenteri - muistikirja ja päiväkirja ikäänkuin samassa paketissa. Tämä oma kalenterini nyt mukailee sitä.

Oma kalenterini saa sivuilleen lehtileikkeitä ja piirustuksia sekä täydentyy To do -listalla, joka on sanoja + kuvia kaikesta muistettavasta. Tärkeät ohjeet, ideat ja osoitteet pysyvät muistissa. Jotkut muistuttavat pikaisesta reagoinnista ja jotkut vaan siitä, että tätäkin voisit kokeilla. Mieli pysyy vapaana ja valmiina vastaanottamaan taas uusia ideoita. Toisaalta hauskaa tässä on sekin, että joutuu käyttämään käsialaa ja piirtämään.

En olekaan koskaan pitänyt suuresti kännykän kalenterista. Se tekee asioista jotenkin niin "kasvottomia". Vaikka kuvia kyllä räpsin usein paikassa, jossa se asian tallennukseen parhaiten sillä hetkellä sopii.

Olen aina ollut innostunut päiväkirjoista, kalentereista, vihoista ja kirjoista...jokainen kouluvihko on päällystetty vahvasti teemalla ja viimeistelty kontaktimuovilla. Erityistä siinä on ollut se, että uskoin ikävänkin asian olevan kiinnostavampi kun kannet ovat herkulliset :)

Ehkä jo ensi vuonna bullet journal?
= reilun kokoinen viivoitettu muistilehtiö, kyniä ja koristeita tarpeen mukaan...vai jaksaako sitä olla aktiivinen joka päivä?
- No, ehkä siksi valitsin 2017 Unelmieni vuosi -kalenterin siinä on jo paljon ajateltu oman ajatusmaailmani mukaisesti.


Jokainen päivä on uusi alku. 

- Totta. Oikeasti ajatuksen voimalla on suuri merkitys. Voit pitkälti ohjata omaa onneasi, omaa tunnetilaasi. Päätä, että tästä tulee upea vuosi ja ajattele positiivisia asioita. Älä hukkaa aikaasi liikaa murheiden viidakossa vaan paini itsesi kohti mielekkäitä päämääriä.

Yksinkertaisesti - päästä irti siitä, mikä ei ole sinulle hyväksi.Helmikuussa lähdetään bloggareiden kanssa porukalla rakentamaan myös tuota aarrekarttaa. Se onkin aivan uusi kokemus!


Millaista elämä on, kun unelmani on totta? 
Unelmien vuosi 2017 täyttyy merkinnöistä, joilla on kauaskantoisia vaikutuksia. Kartta on työkalu unelmien arvostamiseen ja niiden visualisointiin. En mieti ja murehdi liikaa, sallin itselleni unelmien vuoden. Pyrin elämään unelmat todeksi ja annan elämän odotuksille tilaa.

2 kommenttia:

  1. Uudelle vuodelle on kyllä mukava keksiä tavoitteita. Viime vuosi oli itselläni onnistunut, kun sain lähes kaikki vuodelle asetetut tavoitteet suoritettua. Ilman tavoitteita saattaisi herätä joulukuussa ja huomata, että ei tullut tehtyä koko vuotena mitään järkevää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Onpa mahtavaa huomata, että lähes kaikki tavoitteet saa suoritettua! Realismia onnistuneimmillaan. Tammikuu on loistavaa aikaa unelmoida ja toivotaan, että se joulukuu osoittaa tänäkin vuonna monen menneen maaliin.

      Poista