keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Huumorin kukka kukkimaan

Onko mitään ideaa?


Lelujen säilytysrasioille syntyy uutta käyttöä yllättävän helposti.

Toivon aina, että avatessani kotioven vastaan tulvii sellainen voimavirta, joka välittömästi puhaltaa taivaan tuuliin mahdollisen väsymyksen ja heikon vireen. Janoan ympärilleni asioita, joissa on jokin juju. Jotain sellaista, joka jaksaa tarjota loputonta inspiraatiota.

Erityisesti keväällä huomaan, miten iskee vimmattu halu tehdä jotain uutta, tuunata vanhaa tai vähintäänkin oivaltaa esineille uutta käyttötarkoitusta.

- Tunnustan saavani suurimman ilon oivalluksista, olkoonkin ne sitten ihan pieniä tai selvästi suurempia. Meidän kodissamme elämäntyyli kumartaa kekseliäisyydelle.


Tämä ihana väri ja tehokas katse. Tähän ei kyllästy koskaan.

On helppo ostaa asioita valmiina, kun joku muu on miettinyt kaiken valmiiksi, mutta toisaalta paljon palkitsevampaa keksiä itse ratkaisuja, joissa ei aina tarvitse ostaa jotain. Jatkuva kuluttaminenkaan ei jaksa innostaa. "Kodin aarteet" eivät välttämättä ole rahallisesti suuria ja kalliita investointeja vaan enemmänkin iloisen oman oivaltamisen hailaitteja.


Ruisleivät säilyvät pitkään kannen alla.

Väreillä on merkitys. Muodoilla on merkitys. Käytännöllisyydellä on merkitys. 

Arjessa mukana matkaa lukuisia muistoesineitä uusissa käyttötarkoituksissa, mutta mukaan mahtuu toki uusiakin esineitä.

Jonkinmoinen sokerikuorrute kaikelle on se, että huumorin kukka kukkii iloisesti seassa. Ovelta katsoessa ei aina tarvitse tietää asuuko talossa lapsiperhe, vaikka helposti sekin on aistittavissa.

- Huomasin eräänä päivänä, että tutut Lego-palikat ovat jämähtäneet käyttämättöminä "Lego-päiden" sisään ja siivotessa päitä vain siirteli paikasta toiseen. Rakennuspalikat eivät päätyneet olohuoneen lattialle levitykseen ja rakenteluun. Oli aika keksiä vanhoille säilytysastioille uutta käyttöä.


Eväsrasioiden ehdoton ykkönen. 

Siistit ja uutuuttaan hohtavat keltaiset päät muuttivat keittiöön.

Yhdessä päässä on leipää, toisessa keksejä...pienessä Lego-palikassa jyvänäkkileipää...keltainen väri piristää kevätkodin sävykirjon.

Hetkessä ei kodin esineistöä ole hankittu, mutta joskus hetkessä niiden käyttötarkoitus kuitenkin muuttuu.


Sievää söpöstelyä aamukahville.


Huumoria.
Vitsikkyyttä.
Iloisia asioita arkeen.

4 kommenttia:

  1. Olen niiiiiin samaa mieltä! Nuo Lego-rasiat ovat ihan huippuja ja niistä olisi sääli luopua kun leikit alkavat jäädä taakse. Kivoja käyttötapoja olet keksinyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummallista, miten tähän simppeliin muotoon voi aikuinenkin ihan valtavasti tykästyä :) Nuo päät saavat niin hyvälle tuulelle ja ei mene hukkaan, vaikkei Legojen säilytyksestä enää olekaan kyse! Herää hyvin aamukahvilla :D

      Poista
  2. En ole koskaan ennemmin nähnyt. Ovat tosi kivoja, ja monta käyttöä näyttää olevan, hienot !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloiset värit ja ilmeikkäät kasvot saa hymyn niin lasten kuin aikuistenkin kasvoille! Mukavasti monikäyttöiset

      Poista