maanantai 6. maaliskuuta 2017

Kevään aurinko - keltainen narsissi

Ihanaa - kevään ja kesän trendiväriksi on nimetty KEL-TAI-NEN! 

Vihdoin on käsillä "minun vuoteni".

Tervetuloa sähäkkä energia ja pirteä leikkisyys. Mitä enemmän sävyvaihtoehtoja, sitä parempi. Keltaisen vuosi on harvoin. Nauttikaamme tästä ilon väristä.

Olen niin pakahtua keväästä, jolloin värit tuovat taas uutta sykettä elämään. Hillityt pinnat saavat räväkän uuden vaihteen. Seinävaatekin puhkeaa kukkaan. Maaliskuu - sehän on kevät!

Ensimmäinen annos kevätpirteyttä on laskeutunut kotiin

Pienet narsissit ovat puhjenneet täyteen kukkaan ja ovat nyt hyvää materiaalia askarteluun. Kuistin naulakossa ei roiku takkeja, joten kukat saavat tehdä täsmäiskun! Jo kuistilla saat raikkaan ripsauksen väriterapiaa!


Puuta, kukkia ja narua - ei muuta

Varastoja siivotessani huomasin, että sinne on hautautunut yhtä jos toista nauhaa ja narua. Tämä Novita Eco Tube -rulla tuli taas käyttöön. (Siitä olen tehnyt mm. amppeleita.)

Leikkelin pitkiä narunpätkiä, joita oli nyt tarkoitus letitellä vanhaan puunoksaan. Oksa on hioutunut ihanan sileäksi, sillä se on aaltojen hellässä syleilyssä saanut tuon silkoisen pinnan. Rantaan ajautunut harmahtava, kaunis oksa tarjoaa ajan muovaamaa lämmintä sävyä.
Tällainen siisti rivistö syntyi. Kolmella tein letityksen ja lopulta kepissä roikkui kahdeksan lettiä.


Erilaisten asetelmien teko ei ole vaikeaa. Vain mielikuvitus on rajana ja edullisestikin saa uutta ilmettä aikaan.

Seuraavaksi piti puhdistaa narsissin sipulit mullasta....ja kiinnittää kukat sipuli ylöspäin keppiin. Lopputulos on ihana mustan, keltaisen ja vihreän liitto. Lienee vaan tarve suihkautella vedellä sipuleita silloin tällöin.


Toisenlainen naulakkokoriste saa tovin roikkua paikoillaan. Katsotaan, koska silmä kyllästyy.- Kevät on täällä!

Keväästä innostuneena päätin vaihtaa blogibannerinkin hieman värikkäämpään vaihtoehtoon. 

- Tulikohan nyt riittävästi väritehoilua?

No, ainakin jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain keltaista!


8 kommenttia:

 1. No, tulipahan ihan erilainen koriste! Miksi pitäisikään kaikilla olla samanlaisia. Eipä sinun kannata odottaa trendejä lempivärisi kanssa! Sehän voi olla trendisi joka vuosi! Itselle trendi-sanakin on erittäin vieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on ollut mun juttuni kauan. Ainoa ikävä puoli on se, että esim. vaatteissa ei keltaisia vaihtoehtoja niin paljon ole, jollei se satu olemaan juuri tuo trendiksi nostettu väri.

   Toisaalta maailma on pullollaan verkkokauppoja, jotka suosivat värikkyyttä erilailla kuin meillä.

   Keltaisen liputukseen mainittakoon, että Kööpenhaminasta löysin ihanan kirkuvan keltaisen sitruspuristimen. Eli etsivä löytää.

   Aurinkoa ja keltaista kevättä sinulle! (Meillä tuulee tänä aamuna ihan vihollisesti. Talvi ei päästä otteestaan. Hurrr...)

   Poista
  2. Täälläkin tuulee kylmästi. Havaitsin sen, kun koiran kanssa olin aamukävelyllä. Ja lunta tulossa kai huomenna. Millään ei haluaisi...

   Poista
  3. Samoja kelejä samoilla koiralenkeillä. :) Meidän koira oli ihan tuskainen, kun tuuli viuhui korviin...

   Poista
 2. Hauska naulakkokoriste. Minulle keltainen on väri, jota ei meiltä juurikaan löydy. Paitsi keväällä hetken kukissa - kuka voi ensimmäisiä narsisseja vastustaa😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy kyllä myöntää, etten tunne kovinkaan monta ihmistä, joka tykkää keltaisesta, ja vielä; lähes väreistä eniten ;)
   Se taitaa olla väri, joka hieman jakaa mielipiteitä.

   Kevätkukissa keltainen on kuitenkin niin piristävä! Ihanaa energiaa tuova!

   Poista
 3. Olipas mukava löytää uusi blogi. Kivoja juttuja sinulla, tämä naulakkokoriste on tosi hauska. Löysin blogisi facebookin puutarhablogeista ja liityinkin lukijaksesi samantien. Tervetuloa vierailulle Pihakuiskaajan puutarhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit Oli aika -tarinoiden pariin. Täällä puuhaillaan mitä milloinkin - tervetuloa!

   Poikkeankin sinun sivuillesi tästä :)

   Poista