lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kevään värikkäät ja kukkivat suosikit on valittu

Päivä pitenee ja valon määrä lisääntyy. Mieli lentelee ideoiden parissa kuin värikäs perhonen. On aika päivittää tämän kevään värikkäät ja kukkivat suosikit.

Nilkkurit puhkesi kukkaan 

Keltainen on kevään ja kesän väri. Kevätsiivous kenkäkaapissa on tehty. Vanhoja kenkiä on päätynyt kierrätykseen ja hankittu uudet. Ilmojen lämpenemisen kynnyksellä on valittu mm. iloisesti kukkivat kengät.

Suomessa luotetaan usein mustaan ja tummiin väreihin, mutta pikkuhiljaa alkaa katukuvassa näkyä yhä enemmän myös värikkyyttä ja hauskoja malleja. Kevään lämpimiä päiviä odotellessa on mukavaa saapastella ruusutarhassa. Oma valintani on tässä.Näissä nilkkureissa on jotain herkkää kauneutta, joka sopii hyvinkin roikkumaan esim. eteisen naulakossa kuin koriste-esine konsanaan. En ole juurikaan pitänyt vaatteita ja asusteita "somisteina", mutta miksei sekin kannattaisi. Kauniit käyttöasut helposti saatavilla!?

Ihastu tuoksuun, rakastu raikkauteen, heittäydy hyggeilyyn

Lumoudun aina tuoksuista ja olen ennakkoluuloton kokeilemaan uutuuksia. Hajuvesiä on monia ja tässä uusin ihastus - Marc Jacobsin Daisy Dream Kiss! Värikkäästi kukkiva pullo kätkee sisäänsä iloisesti pirskahtelevan yhdistelmän mustaherukkaa, verigreippiä, ananasta ja kukkia.

Valintaan vaikuttaa aina myös pullon ulkonäkö ja tässäkin se on osuvasti kukkivaa, kuten Jacobsin pullot yleensäkin. Raikasta kevättä!


Tuoksupulloja on riittämiin, mutta niin saa ollakin, sillä mielessä siintää DIY-henkinen idea, jonka toteutukseen pitää saada kasa tyhjiä hajuvesipulloja. Ja ainahan hauskempaa on, jos jokaiseen pulloon voi kertoa jonkun hauskan, mielenkiintoisen tarinan valmiissa toteutuksessa.

Keltaisen kevään ja aamupalan helmi on sitruspuristin. Kööpenhaminan design museosta hankittu The Endeavour Press -citrus juicer on ajaton käyttöesine, jonka keltainen väri herättää tehokkaasti uuteen päivään ja sitrushedelmät avaa aamulla väsyneimmätkin silmät. Ainutlaatuisuutta edustaa kaunis muotoilu.Tanskasta niin ikään on kotoisin myös omat ensimmäiset Skandinavisk-tuotteet, joista "danish DNA"-Hygge -tuoksukynttilä on sydäntä lähellä kaikkina vuodenaikoina. Tanskalainen hyggeily on niin satumaista, ettei sitä voi edes sanoin kuvata. Paikan päällä aistittuna, sen tietää kokemuksen kautta.


Voi niitä ihania kevät- ja kesäiltoja grillikatoksessa, kun ilta on viilennyt, nuotio palaa hehkuvalla liekillä, harteilla lämmin peite ja jalassa iloiset Happy Socks -sukat...ja katoksen pöydällä omaa tunnelmaa tuoksuttaa hygge-kynttilä. Kun sulkee silmät, ihan tuntee tuon vuodenajan iholla.


Kesäksi Flöristä ostettu kumkvattipuu on tipautellut ensimmäisiä kypsiä hedelmiä ja puusta pudonnutta kirpeyttä voi asetella lautaselle avaamaan aisteja. Taito Shopin serveteissä kukkii niittyleinikit.


Kodissa vihertää jo

Sesongin avaajana on aina kevätvihreä. Olen pyytänyt vihreää astumaan reilusti peremmälle ja sisustellut pienillä yksityiskohdilla.

Muutamia päiviä sitten poimitut villiviinin oksat ovat puskeneet jo voimalla uutta vartta ja pieniä lehtiä näkyviin ja juurtuneet lupaavasti. Ensi kesänä istutuksista löytyy siis lisää villiviiniä.Tänä keväänä ostin myös ensimmäisen kilpipiileani. Olen kuullut sen olleen suosittu 1970-luvulla, mutta näinä hetkinä noussut nauttimaan uutta suosiota. Ja miksipä ei. Kasvilla on kauniit pyöreähköt lehdet ja se on helppohoitonen. Ei liian märkänä, eikä liian kuivana ja sijoitus valoisaan, muttei paahteeseen. Meistä tulee siis kaverit.


Vihreissä joukoissa vaikuttavat myös peikonlehti, pullojukka, pylvästyräkki, ananas, viikuna, pikkumuori, mehikasvit ja kaktukset. Sormet multaan ja ollaan uudistavassa ajassa.

Kevät hoi! Täältä tullaan!
_______________________

Menovinkkejä kevääseen

Turun Messukeskuksessa Taiteen ja antiikin ystäville messutapahtuma 18.-19.3.2017 ja Piha & Puutarha -intoilijoille 31.3.- 2.4.2017.

Yhteistyö Turun Messukeskuksen kanssa.


2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja upeat nuo nilkkurit. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan näissä tätä kaivattua värikkyyttä - tavalla tai toisella.

      Poista