lauantai 18. maaliskuuta 2017

Makumatkalla Turun Taide- ja Antiikkimessuilla!


Terkkuja Turun Taide- ja Antiikkimessuilta! 

Vietin tänään hienon päivän Turun messukeskuksessa kaiken kauniin ja mielenkiintoisen keskellä. Huomenna on vielä mahdollisuus mennä paikan päälle aistimaan tätä uskomatonta tunnelmaa.

Jos sinua kiinnostaa tietää, mitä messuilla oli - poimi vinkkejä talteen! Tai jollet pääse tapahtumien ytimeen - kurkkaa kuvapoimintoja ja tule seuraaville Taide- ja Antiikkimessuille!

Tässä muutama omaan silmään käynyt hailaitti messutarjonnasta


Heti Turun messukeskuksen sisääntuloaulassa oli muotitaiteilija Jukka Rintalan näyttävä osasto.

Rintala tunnetaan ennen kaikkea uniikeista iltapuvuistaan, mutta messuilla oli esillä myös yksilöllisiä vaatteita arkeen. ( www.jukkarintala.fi )Rintalan taiteen tunnusomaisin piirre on vahvat viivat ja ilmavat siveltimen vedot, jotka löytyvät esillä olevista tuotteista, mutta myös osaston seinällä ihasteltavana.

Jukka Rintalalla on muutamia kesänäyttelyitä esim. Naantalissa: Kesän kimallus - Summer Glittering 1.-31.7.2017 (Naantali, Wanha Raatihuone).

A-hallista alkaa todellinen keräilijöiden paratiisi

Ruokailuvälineitä upeissa rasioissa. Kaunis asettelu saa pysähtymään sarjojen äärelle.


Taidetta myyvän osaston seinät ovat täynnä tauluja moneen makuun, mutta oma rakkaus leimahtaa täyteen liekkiin, kun bongaan joukosta Tapio Kinnusen taulun. Kinnusen tauluja ei usein vastaan tule, mutta aina nämä hänen naishahmonsa saavat kiireen katoamaan.

Upea värien käyttö, tarkat ja muodokkaat linjat. Syvä huokaus.

Kaunein näkemäni Kinnusen naistaulu roikkuu kuitenkin lapsuudenystäväni äidin seinällä.


Kristallin hehku saa lisävirtaa peilipinnoista

Omat suosikkini on pietarilaiset kristallilasit. Ja vaikka messuilla on paljon tarjontaa, ei mikään ylitä niiden venäläisten lasien kauneutta.


Hauska yllätys on bongata A-hallista oma opettajani Tapani Kiippa. Tapanin klovni-taulut ovat tuttuja monen vuoden takaa, mutta herkän aistikkaissa akvarelleissa hehkuva meri on vähintäänkin yhtä tuttu.

Tapani Kiipan työhuone sijaitsee Naantalissa, joten sielläkin voi taiteilijan tavata.
( www.tapanikiippa.fi )


Koska messuilla merkittävässä roolissa on keräily, voi täältä löytää kokoelmaan täydennystä mm. Muumi-mukien keräilijät. Hädin tuskin uskallan poimia hyllystä vanhoja Muumi-mukeja käteen, sillä kyljissä olevat hintalaput hämmentävät. Älä vaan pu-do-ta.

- Miten näitä aarteita kukaan uskaltaa käyttää, jos jo muutamassa vuodessa ilmestymisestä arvo kipuaa kohti korkeuksia?


Muumi-mukien ääreltä päädyn Donelaitis - Turun seudun Liettuan ystävät ry:n osastolle, joka on vuonna 2003 rekisteröity ystävyysseura, jonka ensisijaisena tarkoituksena on lisätä Turun seudulla asuvien ja liettualaisten välistä yhteydenpitoa.

Osastolla on esillä mm. Daina Vanagaité-Belzakienén keramiikkaa. Alla kuvaa tuosta Dainan ilmeikkäästä keramiikkaseurueesta. Yksi sammakko halusi ihan välttämättä meidän kesäpihaan :)


Pääsiäisen alla antiikkihuonekalujen esittelyä sävyttää värikäs kukko!


Pieni pala Suomen saaristoa

Taiteilija Mari Teerinkosken messuosaston seiniä somistaa vanhat puut, joille on maalattu todella kauniita ja aidonnäköisiä maalauksia. Tässä ei juurikaan sanoja tarvita, kun luonto ja taide puhuttelee omalla koskettavuudellaan. Kaikki on niin luonnollisen hehkuista ja merellistä.
( teerinkoski.fi )

- Maalaukseni ovat pieni pala Suomen saaristoa. Niistä löytyy sen taika, eletty elämä ja luonto erittäin vahvana. Puu on aitoa historiaa ja pitää sisällään tuhansia tarinoita kalastajien karusta ammatista ja emäntien arkisista askareista, Mari kertoo.Messupöydät pursuavat vanhoja esineitä, joista monella on omia muistoja, mutta vaikka niitä ei olekaan on silti helppo rakastua moneen. Vanhoissa leluissa hinnat voivat olla korkeita, joten koristeiksi ne taitavat mieluummin sopia kuin leikkikäyttöön.


Uutta ja vanhempaa. Jokainen voi löytää omansa.


Pieniä autoja tuntuu olevan silmän kantamattomiin. Jokaisen renkaasta roikkuu hintalappu.

Väkisin tulee miettineeksi, kuinkakohan monella on näitä jossain vintin perukoilla. Heitetty varastoon, kun leikit on leikitty ja sinne perälle hautautuneet.Yksittäisinä hauskoja koriste-esineitä hyllyyn.

Tarroja vuosien takaa. Lukuisia tarrakansioita...moni kerää tarroja. Siihen tuntui olevan selkeitä mielipiteitä, miten ja keneltä kuuluu ostaa. Huomaan, etten ole yhtään kärryillä.


Kaikki keräiltävä ei suinkaan ole vanhaa. Paljon on tuttuja nykyisinkin kaupoista löytyviä keräilyesineitä, kuten PEZ-hahmot. Mutta olenko nähnyt nämä kaikki?


Saksalaisia ja Neuvostoliittolaisia metallileluja esittelyssä.


Löytyihän täältä myös kiiltokuvia. Jokainen, joka on joskus niitä kerännyt, voi ymmärtää laatikon arvon.


Käsin tehtyä luomisen iloa. Messuilla yhdistyy luova suunnittelu, aitoja materiaaleja ja taidokas tekeminen.

Kurkista minimaailmaan:Nukkekotiharrastajille löytyy messuilta paljon esineistöä. Hetkessä eteen aukeaa satumainen miniatyyritaivas!


Katso nyt näitä:
- Vahvaa Turun sinappia ja litra maitoa.
Taidokkaat käsityöt muutamista milleistä sentteihin.Ottaisitko aamupalaksi muroja ja päälle Juhla Mokka -kahvia?Tästä ihastelevasta löytämisestä ei näytä tulevan loppua.
- Lemon Juice & Glycerine -käsirasvaa, ole hyvä!


Tai, mitä sanot tästä; Bliw-saippuaa.Niveaa ja Vitalista.
Voi herttinen, mikä purkkikoko.

Hiekkakakkujen pariin

Vuonna 2013 perustettu Hiekkakakku on onnistunut maukkaassa valikoimassaan.

Älä tule paha kakku,
tule hyvä kakku

Pullaa, keksejä, marjoja...tämä keksi on kuulemma tehty paperimassasta ja M&M´sin karkkeja muistuttavat värikkäät pallukat kekseissä ovat maalattuja kiviä.

- Hilpeitä helyjä, kuten he itse mallistoaan kuvaavat.
Käsintehtyjä nukkekodin esineitä tyynyistä pitkoihin

Riina Tuulian miniatyyrimaailma - "miniatyyrileipomo" tarjoaa käsittämättömän kauniita leivonnaisia. Kauanko näitä ollenkaan pitää tehdä, että esim. tuo tiskillä oleva pullapitko näyttää niin aidolta kuin näyttää. Ihanaa hypisteltävää, paljon ihailtavaa.

https://rindenminiatyyrit.vuodatus.net )


Luulin, että pinssi-into on jo kadonnut, mutta ei. Täällä voi täydentää myös pinssi-kokoelmiaan.


B-hallin somistuksissa voi tehdä myös pienoisen aikamatkan. Tässähän onkin melkein mun TV-taso, jonka ostin Patinaputiikista.- Kuka tunnustaa lapsena paukutelleensa näillä rappukäytävässä ilmoille karmean kolinan?

Kun rahalla on kilohinta, se ei voine olla kovin arvokas, mutta näistähän voisi kerralla tehdä pöytään uuden pinnan, keittiön välitilaan uutta ilmettä tai vaikka taulun.


C-hallissa riitti kuhinaa tungokseen asti.


Kaikki makea ei ole syötävää, vaikka aidolta näyttääkin.Kevään herkullisissa väreissä myynnissä käyttö- ja sisustuskeramiikkaa.
( www.arimarkkola.fi )


Jos rairuohon istutus tuppaa yleensä unohtumaan, löytyy messuilta kestoapua siihenkin pulmaan.


Värikkäitä kankaita taitaville käsityöihmisille.


Ja värikkäitä lankoja.


Taito Shop vie retkelle aisteja avaavaan metsään, jossa vanhan ajan opetustaulut palauttavat mieliin kasvien nimiä.


Iskikö jo ähky? Kiinnostuitko jostain?

Ei. Itse lähinnä hykertelen ilosta, sillä olen taas kerran päässyt ihastelemaan kaikkea kaunista enemmän kuin osasin odottaa. Seuraavia messuja odotellessa!

- Yhteistyö Turun Messukeskuksen kanssa -

6 kommenttia:

 1. Piti katsoa kuvat kahteen kertaan kun olivat niin viehättäviä. Onpa ollut upea tapahtuma. - Blogissani on neljän puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamass. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä todeta, että tuo messutapahtuma on käsittämättömän hieno. Yhdellä iskulla saman katon alla paljon samanhenkistä porukkaa ja tarjonta mitä hienoin. Valtavasti osaajia ja tietäjiä. Täältä löytyy kaikkea, mitä etsii ja kaikkea, mitä ei uskalla edes toivoa :) - kurkkaanpa tuota kirja-arvontaa...

   Poista
 2. Voi kuinka nautin näistä kaikista kuvista. Mäkin katsoin moneen kertaan, kun aina näki jotain kivaa mitä ei heti huomannut.
  Kyllä olisi ollut kokemuksen arvoinen nuo messut, tosin vähän liian kaukana meiltä.
  Vähän liikaa kävelyä mun lonkalle+selälle.
  Kiva kuitenkin kun näin kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että kuvien kautta pystyy saamaan jotain käsitystä silloinkin, kun ei pääse paikan päälle. Minulle itselle tosi antoisa tapahtuma, kun pääsi näkemään niin paljon yhdellä kertaa. Odotan jo seuraavia ko. messuja.

   Poista
 3. Superhyvä messuesittely, kiitos!

  VastaaPoista