torstai 13. huhtikuuta 2017

DIY: Nopea ja kestävä pääsiäisruoho

Ei voi olla totta, mutta on kuitenkin. Jälleen kerran unohdin istuttaa ajoissa pääsiäisruohon, pääsiäisohran ja mitä lie vihreää ikinä ajattelinkaan. Nyt oli turvauduttava "äkkimakeennopeaan" ratkaisuun.


Kiirastorstai ja juhlat alkaa. Aikaa on tosi vähän, mutta ei se mitään. Tästä selvitään.

Tarvitsen:

- ison kulhon
- bonzai-puun
- pahvia + sakset
- vihertävän sävyisiä mehupillejä
- kirahvin
- suklaamunia
- pesäaineitaBonzai-ruukun reunasta leikkasin ylimääräisen reunan pois. Upotin puun kulhoon ja päälle mittailin / leikkasin pahvista ison kiekon.Mehupillit leikkasin pieneksi rengassilpuksi ja ripottelin pahvin päälle.


Helppohoitoinen ruoho on valmis. Perinteiset pääsiäistiput ja -puput ovat antaneet tilaa kirahville ja koristeille.Kun pupu ja tipu vaihtuivat kirahviksi

Tämä asetelmassa käyttämäni ihastuttava, pikkuruinen kirahvi on todellinen klassikko. Sophie la Girafe syntyi Pariisissa 25.5.1961 Pyhän Sofian päivänä, josta nimensä saikin. Vauvat ovat tähän tykästyneet, mutta uskon kyllä kaikkien rakastavan tätä kirahvia.


Sophie la Girafe on lelu, jota myydään kotimaassaan yli 800 000 kpl / vuosi - materiaali 100% luonnonkumia ja maalattu elintarvikepohjaisilla maaleilla. Löytyy varmaan monesta kodista Suomessakin. Tarina kertoo, että Sophie la Girafea myydäään nykyisin yli 70 maassa.

Eli, jos olet säästänyt sen - säästä toki edelleen, sillä muistojen ohella sille voi löytyä monta käyttöä. 

Kirahvin tarinan voit kokonaisuudessaan lukea esim. tästä.Savanni nukahtaa iltapäivän kuumuuteen...selvisin!

...Hyvää pääsiäistä!

6 kommenttia:

 1. Hätä keinot keksii. Ja vanha bonzaikin puhkesi uuteen loistoon!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tää tuli ajan kypsyttämänä 😊 huomasin, että pillejä lojuu laatikon pohjalla iso pussi. Selvästi liian iso, kun ei meinaa vuosien saatossa yhtään kulua.

   Poista
 3. Käyhän se noinkin pääsiäisruohon kasvatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D "Mattimyöhäisten" ratkaisuja, mutta kyllä tämäkin vihertää sopivasti.

   Poista