keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Juhlasesonki-ilta Finlaysonilla

Tiistaina illalla vierailin Finlaysonin juhlasesonki-illassa. Pääsin tutustumaan Finlaysonin uutuuksiin ja samalla sain muutaman näppärän vinkin Kukkakauppa Broncolta juhlien kukitukseen.


Tiistai kokosi juhlasesongista kiinnostuneita ihmisiä Finlaysonin Turun Hansassa sijaitsevaan myymälään - tutustumaan uutuuksiin, ihastumaan vanhempiinkin tuotteisiin ja samalla oppimaan muutamia tärkeitä faktoja kukkien osuudesta sisustuksessa.

Usein tuntuu, että oikeaa maljakkoa ei kaapista löydy ja kukkien asettelu tuottaa tuskaa. Tässä Broncon näyttävä lopputulos, jossa maljakon päälle laitettiin ensin teipeillä ristikko ja koloista pujoteltiin kukat maljakkoon. Syntyi ryhdikäs kokonaisuus, jossa mikään ei notku, ei roiku.

Kuvan asetelman pohjalle ruudukko tehtiin läpinäkyvästä teipistä, mutta jos ristikkoa halutaan korostaa, voidaan valita joku värikäs tai kuviollinen teippi.


Matalan budjetin ja "yksinkertainen on kaunista" -teemaisiin tilaisuuksiin voi pyöräyttää asetelman alakuvan malliin. Pyöreä maljakko, jonka sisään jotain heinämäistä kasvia rullana ja keskelle vaikka pari neilikan kukkaa kellumaan.

Kiitos kukkakauppa Broncolle näistä vinkeistä!Tuttua on se, että kukat tarvitsevat uudet imupinnat ennen maljakkoon laittoa. Veitsen vetosuunta vaan vaatii varmaa otetta, ettei synny ylimääräisiä haavoja.

Nuupahtanut kukkakimppu herää uuteen eloon, kun se kääritään tiukahkoon sanomalehtipaperiin ja leikataan kukkiin uudet imupinnat. Kimppu laitetaan välittömästi lämpimällä vedellä täytettyyn maljakkoon. Eli uusien imupintojen leikkuun jälkeen ei enää etsiskellä maljakkoa vaan kaikki pitää olla valmiina vieressä. Totuuden nimissä kyse on vain muutamista sekunneista, kun uusi leikkauspinta alkaa jo muuttua. Ei siis unohdeta kimppua leikattuna pöydälle!

Juhlasesonki-illassa paikalla oli myös MaiDesignin sisustusarkkitehti Maina Laakso, jolta sai kysellä vinkkejä ja neuvoja.

Finlaysonin tuo väriä ja tyyliä kodin sisustukseen


Finlaysonin tuotteista löytyi paljon ihastuttavia kuoseja. Suunnittelija Niina Aallon ihana ruusukuosi ampuu nuolen osuvasti kukkarakkautta potevan sydämeen. Uutuustuote Tatuainen-pussilakanasetti valloittaa ihastuttavalla keltainen-musta-valkoinen -värityksellä. Nämä kukat loistavat piristävästi omassa keväässäni 2017.

Ruusukuviota löytyy keltaisena ja vaaleanpunaisena.


Elefantti-sarjan patakinnas on kestorakkaus, joka piristää keittiön ilmeen kummasti.


Satumaailmaan saattelee karhut marjametsässä. Ihanan raikkaita värejä ja suloisia otsoja. Lapsen toivelakana.


Kekkonen. Tamminiemi. Sauna.

Viime vuoden puolella kauppoihin tullut Finlaysonin ja Kansallismuseon yhteistyönä syntynyt tuotesarja Tamminiemi on sanoinkuvaamattoman kiinnostava. Suomen virallisin saunamallisto, jonka kasvona nähdään Urho Kekkonen. Miten joku tuotesarja voikaan huokua niin kiehtovaa tarinaa ja samalla hillittyä arvokkuutta ja aitoutta.

Saunoja ei voi laittaa arvojärjestykseen, mutta Tamminiemen saunan historiallinen merkitys on ilmeinen. Millaisia päätöksiä siellä onkaan tehty, ratkottu kimurantteja tilanteita ja ystävystytty. Ajatus lähtee lentoon. Sauna on suomalaisille rakas ja tärkeä niin arjessa kuin juhlassa.

Tamminiemi-tuotteet ovat loistavia lahjoiksi, viemisiksi tai omaan kotiin. Ihastuin välittömästi.Tamminiemi-saunatyyny - kunnianosoitus saunalle ja sovintomielelle.

- Saunassa minä rentoudun fyysisesti ja henkisesti. Saunan leppoisa ilmapiiri synnyttää helposti sovintomieltä. Elämä ilman saunaa tuntuu minusta mahdotomalta, 
Urho Kekkonen, Suomen presidentti vuosina 1956-1982.

Laudeliina kutsuu lauteille. Nauttimaan, rauhassa, ajan kanssa. Liisa Suurlan suunnittelemassa Tamminiemi-mallistossa käsi- ja kylpypyyhkeet, laudeliinat, saunakinnas, matto ja saunatyyny. Katso tästä.


Tamminiemi ja Kekkonen.
Oli aika, jolloin lapset liki uskoivat sanan Kekkonen olevan synonyymi presidentille.
- Millainen Kekkonen teillä on?, oli aivan luonteva kysymys lapsen suusta.


Oodi farkuille on Reno-sarjan tuotteet (kevät-kesä 2016 -mallistoa). Sydän läikehtii välittömästi. Sinulle, jonka lempiväri on farkunsininen; Mutkatonta arkea, valittua elämäntapaa ja tyyliuskollisuutta. Tämä on loisto valinta nuorelle - suorastaan todella kiva lahjavinkki!

- Tiesitkö, että voit tuoda Finlaysonille "eläköityneet" lakanasi ja farkkusi?
Finlaysonilla kierrätetään ja synnytetään laadukkaita tuotteita, tavoitteena pitkä käyttöikä.

2 kommenttia:

  1. Ihania kankaita ja niin kauniita värejä. Hauskoja ideoita kukkakimppuihin. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee semmonen himppasen keväisempi olo, kun väriloistoa ei vielä ulkoa saada. Tänään(kin) satoi rakeita...

      Poista