sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Kesän lumo ei päätykään heinäkuussa

Heinäkuu lähenee loppuaan ja samalla se tuntuu kesän päättymiseltä. Toviksi iskee epätoivo - tässäkö se sitten oli? Takuuvarmasti tunne vahvistuu, kun näkee ensimmäiset koulureppumainokset (Huom! olen vältellyt). Tuleekohan joillekin muille sama tunne?

Tänään on aurinko hellinyt ja eilenkin oli loistava sää, mutta kesä on ollut lajissaan kummallinen. Kasvien kanssa on tullut yllätyksiä, kun tutut rehottajat - tuoksuherneet, daaliat, pionit ja kultapallo ovat jääneet täydellisen kitukasvuisiksi. Marjasadollakaan ei pääse henkseleitä paukuttelemaan. Kuitenkin pienetkin kasvun merkit ovat voimaannuttavia.


Tuntuu kuin moni luonnonkukka alkaisi olla kukkinut, mutta kaikki se, mitä löytyy kannattaa vielä poimia ja tuoda sisään. Kesä ikäänkuin viipyy luona pidempään.Joka kesä koen tämän kummallinen "kesä loppuu" -fiiliksen, kun orvokit alkaa nuokkua ja keikkuvat pitkinä.Tänä kesänä otin avoimia orvokkeja painoon ja askartelin kukkatauluja. Huijaan, että orvokkiaika on vielä.


Ehkä tulee lämmin ja pitkä syksy. Tosin se ei paljon lohduta, kun pintaan nousee tietoisuus siitä, että kohta vaihdetaan syyskasveihin, haravoidaan lehtiä ja kerätään ämpärikaupalla omenaa joka päivä. Niin vai tuleeko sitä omenaa?

No, lienee asennekysymys. Täytyy elää sään mukaan eikä pelkän kalenterin.

Ehkä olisi hyvä aika tarttua perennatarjouksiin ja istuttaa uutta ihmeteltävää ensi kesään.

6 kommenttia:

 1. Voi kuinka hurmaavia kuvia! Aivan ihana tuo luonnonkukkakimppu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin...kaikki kauniit kukat ei suinkaa ole kukkakaupassa. Kyllä luonnosta löytyy paljon loistoa :)

   Poista
 2. Toinen hirvittävä syksyn merkki reppujen ohella on jättikokoisten krysanteemien ilmestyminen kauppoihin. Vaikka kukista tykkäänkin, ohitan tässä vaiheessa jokaisen jättikrysanteeminen vauhdilla. Usein elokuu on ollut melkeinpä parempi kesäkuukausi, kuin kesä- tai heinäkuu. Ja ehkäpä meille tulee pitkä ja kaunis syksy, kuten minusta viime vuonnakin oli. Ei siis luovuta kesästä heinäkuun viimeisenä päivänä, vaan lippu hulmuten kohti elokuuta.
  PS. Minunkin tuoksuherneeni ovat tänä kesänä aivan olemattomia. Sallittakoon se niille. Moni muu kukka onkin sitten laittanut parastaan koko kesän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä niin oikeessa isojen syyskrysanteemien kanssa :D Se on ihan vihon viimeinen puumerkki kesäpihalle - syksy on tullut! Mä ostin jokin aika sitten pari pienehköä krysanteemia, jotta se syksyfiilis liudentuisi. Eipä vaan tunnu auttavan.

   Voihan se syksy ollakin kaunis, mutta totuuden nimissä kesä-heinäkuulle ne suurimmat odotukset menee. Kunpa joskus oppisi pääsemään siitä kalenterisidonnaisuudesta eroon.

   Poista
 3. Kaunis luonnonkukkakimppu. Ihanan väriset orvokit.
  Toivotaan että saadaan elokuussa kesäilmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokeihin rakastuu aina.Joka vuosi säätää värien kanssa ja tämä vuonna oli tällaisen värin vuoro.

   Poista