tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kylässä Pollin Pihassa!

Kun on kesän mittaan tarpeeksi monta kertaa kiireen keskellä kysynyt ääneen - Kuka voisi kellot seisauttaa? Niin nyt saan vihdoin vastauksen. Pollin Piha!

- Olen saapunut Taivassaloon Pollila-nimiselle maatilalle. Täällä eletään täysillä tätä päivää, vaikka tavallaan aika onkin pysähtynyt. Milla ja Antti Lahdenperä isännöivät historian värittämää tilaa, joka on monien vaiheiden kautta noussut mukavaksi matkailukohteeksi.

Pollin Pihassa voi käydä juomassa kahvit kesäterassilla tai viipyä pidempään. Itse poikkesin kahville.


Pollin Piha, Lahdenperäntie 142, Taivassalo

Jos liikut kesäaikaan näillä seuduilla, kannattaa ehdottomasti poiketa katsomaan tätä paikkaa. Tilan historiaa pääset silmäämään tästä.

Vanha navetta on portti Pollilaan. Navetasta saa kahvia ja leivonnaisia sekä herkullista kalakeittoa.


Ja löytyyhän navetasta myös ostettavaa mm. ikkunasyvennykset on somistettu myytävin tuottein.


Pihapiiristä löytyy myös muita rakennuksia - kahdessa aika todellakin on pysähtynyt. Tilat on taidolla ja tarkalla silmällä luotu aidoiksi ja elämänmakuisiksi kokonaisuuksiksi. Kun astuu ovesta sisään historiaan tulee välittömästi tunne kuin olisi tullut kylään...mutta isäntäväki taitaakin olla vielä ulkona peltotöissä.

Esineet ja asiat ovat tuttuja, tässä esittäytyy kattava kokoelma maalaiselämää. Mennyt aika pelmahtaa silmien eteen taianomaisesti.


Ajan patinaa, ruostetta, käytön jälkiä...läjä hevosenkenkiä, höyläpenkillä tummunut aski työmiestä. Ajasta saa helposti otteen. Olen siirtynyt vuosikymmeniä taaksepäin.Rengin tuvassa salusiinien keskellä kirkkaan punaiset pelargonit saviruukuissaan päästävät väleistään juuri sen verran aurinkoa, että tupa täyttyy tunnellisesta hajavalosta.

Työt on tehty. Kaikki on hyvin. Sisällä leijuu rauha. Kahvihetki. Tässä ja nyt.


Sokeripala on laitettu huulien väliin. Kahvi hörppästään tassilta.


Täällä pieni ja suurempikin nikkari voi testata taitojaan.


Tuvan sisustuksessa kaikella on paikkansa. Täällä voi vain ihastella, miten hyvin menneen ajan jälkimaku tuntuu yhä suussa. Huoneesta löytyy loputtoman paljon kaikkea tutkittavaa.

On ihailtavaa, miten vanha esineistö on säilytetty ja aseteltu esiin. Täällä on ollut elämää, joka heijastuu kotoisasti läpi museon.
Niille sisustajille, jotka kaipaavat kotiinsa historiaa voi helposti kehua Pollilan tilaa. Täältä löytyy hyvät mallit.Olen innoissani, sillä tästä kaikesta tulee niin mieleen oma mummola. Lämmin kesäyö houkuttaisi ihan jäämään yöksi piian vinttiin.

Tutkittavaa ja lukemista riittäisi pitkäksi aikaa, mutta matka jatkuu.
Ehkä palaamme vielä myöhemmin, sillä Pollilan kesäkeidas tarjoaa myös musiikkia. Pollin Pihan navetassa esiintyy 2. elokuuta 2017 Tomi Metsäketo!


Aikamatkan päätteeksi on ilo istahtaa kahvikupposen äärelle ja nauttia tilan emännän omilla resepteillä tehtyjä kakkuja. Erityisesti tyrnijuustokakku sulattaa sydämen!


Pollin Piha tarjoaa toki paljon muutakin, joten kurkkaa ja tutustu tästä.


Ja matka jatkuu...

Aurinkoisen kesäpäivän ihastelukohteet päättää Vehmaalla sijaitseva Uhlun louhos. Olemme kuin ulkomailla, jos tarkkailee veden sinisyyttä. Jylhät maisemat vetävät puoleensa väkeä ja uimareita näkyy siellä täällä. Paljon kaunista lyhyessä ajassa.

4 kommenttia:

  1. No ihanan idyllinen paikka! Tuolla pitää käydä :) Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi on niin pullollaan kaikkia kivoja paikkoja, lyhyelle tai pidemmälle vierailulle. On hieno löytää niitä vaikka näin bloginostojen kautta. Elämänmakuista yrittäjyyttä!

      Poista