perjantai 28. heinäkuuta 2017

Vietä kesäpäivä joella - Låna båt!

Jos pidät veneilystä, muttet omista venettä, on helppo saada tunnelmasta kiinni lainaamalla vene. Ja jos vielä aikataulukin on tiukka, niin Turussa pääsee veneilemään ihan kaupungin ytimestä ja näkee mukavasti jokivarren kesäistä elämää.

Turussa on hyödynnetty jokea jo monin tavoin - Förillä on kuljettu rannalta toiselle jo vuosikausia, laivaravintoloita on tullut tasaiseen tahtiin ja joen laitamille noussut uusia ravintoloita. Viime vuonna joki sai myös piknik-veneiden vuokrauspalvelun. Se loi ainutlaatuisen mahdollisuuden tarkastella maisemia joelta käsin.

Piknik-veneet löytyy Tuomiokirkon läheisyydestä, Vähätorin kohdalta. Hissuksiin lipuvissa veneissä on neljän kilowatin sähkömoottori ja äänet lähes olemattomia. Veneitä voi vuokrata tunnista kolmeen ja menosuunta on aina Vähätorilta sataman suuntaan, sillä Tuomiokirkon suunnassa joki madaltuu. Veneisiin mahtuu 8 henkeä. Me lähdimme matkaan viiden porukalla.

Tätä minimuotoista veneilyä voi suositella kaikille, sillä ei tarvitse suurempia suunnitelmia ja varusteluja, kun pääsee matkaan.

Kun Tall Ships Races -suurtapahtuma on ohi, ei joellakaan ole ruuhkaa.


Kaksi tuntia piknik-veneellä maksaa 99 euroa. Jos kiinnostuit - lue lisää ja varaa aikasi täältä.

Rannassa on pieni terassi, Åbar & Café, jossa voi odotella vuoroaan tai jäädä lasilliselle veneilyn päätteeksi.Vene ei liiku huimalla vauhdilla, joten nuorempikin taitaa ajon, jos on kokemusta ja varmuutta ajamisesta.


Tiimimme vuokrasi veneen pariksi tunniksi ja eväskori oli pakattu kesäisillä herkuilla.

Malja kesälle!Vene lipuu hiljalleen kohti satamaa. Tässä on oiva hetki täyttää lautaset naposteltavilla.


Parin tunnin vuokrausajalla ehtii Vähätorilta Uittamon rannalle ja takaisin tai Ruissalon suuntaan Kansanpuistoon asti, mutta kevyn tuulisella säällä Uittamon suunta oli parempi vaihtoehto.

Piknik-veneestä pääsee näkemään kauniita kesämaisemia ja muita veneitä.Kauniita kesämaisemia riittääkin silmän kantamattomiin. Jopa Turun linna näkyy joelta käsin.Uudistunut vierasvenesatama on täynnä purjeveneitä.


Kesällä joen ravintolalaivat ja joen rannat ovat täynnä ihmisiä.Aurajoelta käsin kaikki näyttää mielenkiintoiselta. Koskaan ei voi olla varma, mitä kaikkea osuu silmiin.


Aurajoen piknik-veneillä pääsee mukavasti aistimaan jokielämää.

Slogan "Jos Turku olisi viulu, olisi Aurajoki sen jousi" -kuvaa hienosti jälkimakua, joka veneilystä jäi. 

6 kommenttia:

 1. Hieno Aurajoki ja kiva kuvasarja veneretkestä. Harvoin tulee käytyä Turussa; se on aika kaukana täältä Joensuusta. Kiva olisi kyllä nähdä Turun nähtävyyksiä. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Turkuun vaan! Matka on tosiaan aika pitkä, mutta kyllä se joskus kannattaa repäistä. Tänne on tullut paljon uutta kivaa nähtävää ja ravintoloita nousee kuin sieniä sateella eli ruokailuvaihtoehtojakin riittää. Monet tulee kauempaa, kun lähtevät laivalla Ruotsiin. Kannattaa kuitenkin ottaa aikaa ja jäädä pidempään kuin ohikulkumatkalle.

   Mukavaa viikonloppua sinnekin - Turussa paistaa lupaavasti, joten diy-hommien kimppuun :)

   Poista
 2. Niin hyvä juttu - pitäisi vihdoin itsekin saada aikaiseksi lähteä veneretkelle.
  Upean ilmankin olitte saaneet tilattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Robin sanoin muutama päivä sitten: "Turussa paistaa aina aurinko!". Pitää kaiketi uskoa ;)

   Mutta kyllä tuo veneily kannattaa. Ekaa kertaa, kun reissuun lähtee, saa hyvät ohjeet ja niillä selviää todella nuorempikin kuski. Kun vauhti ei ole kova, tulee mahtava tunne nuorelle ohjata itse ja hallita tilannetta. Paras on kyllä tyyni sää.

   - Lempeille jokilaineille lillumaan siis!

   Poista
 3. Mekin ollaan päästy merelle veneilemään pojan veneen kanssa. Tosin hän itse ajoi venettä, onneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneily on kivaa puuhaa. Ja kun vuokraa tai pääsee joskus jonkun kyytiin jää paljon vastuuvapautta. Vanhemmilla oli lapsuudessa vene ja muistan ne kesän valmistelut ja lopettelut jokseenkin työläinä. Tai eihän se sitten ole, jos sitä oikeesti ehtii käyttää ja ajella. Kaikki on niin suhteellista. Itselle riittää nämä harvat kerrat. Kun asuu meren rannalla jo sekin riittää meritunnelmaan :D

   Poista