perjantai 25. elokuuta 2017

Valovoimaa pullovaloista

Venetsialaiset häämöttää jo ovella. On siis aika laittaa veneily- ja mökkikausi pakettiin tältä kesältä. Illat ovat hämärtyneet ja aamut viilentyneet. Kynttilöitä ja valoa kaivataan jo nyt pimentyviin iltoihin. Tunnelmasta ei tingitä.

Kynttilöitä on varastossa aina, mutta päätin nyt lähteä kokeilemaan myös jonkinlaisiksi hittituotteiksi nousseita pullovaloja. Ne ovat näppäriä ja helppokäyttöisiä. Hintahaitaria on joten tarkkana kannattaa ostoksilla olla.

Pullonkorkin mallinen pullovalo on helppo käyttää - kierretään vain korkkiin valo päälle ja laitetaan se pulloon. Kirkas lasi hohtaa valoa voimakkaammin kuin värillinen.


- Mitä pidät tästä aavemaisesta tunnelmasta?

Talon seinien sisältä löytyneeseen vanhaan kirkkaaseen pulloon valo tuo salaperäisen hehkun. Se on kuin suoraan jännitysnäytelmästä ja korostaa muiden vanhojen pullojen pintaan leijailleen pölypinnan. Jotta arvoituksellisuus säilyy, ei pulloja puhdisteta...sekalainen seurakunta, jossa esineisiin kiteytyy kokonainen elämä.

Ulkovalossa pullon ajan jättämät jäljet katoavat. Mutta jotain mystisyyttä liittyy tähänkin. Alla ruosteiset maitotonkat, mausteita menneiltä vuosikymmeniltä.


Tanskasta tuotu Hygge-huonetuoksupullo olisi voinut päätyä roskiinkin, mutta tyhjään pulloon sopii pullovalo mitä mainioimmin. Valon ja tunnelman tähden. (Jos tykästyit taustalla näkyvään ananas-lamppuun kurkkaa tarkemmin tästä.)Jouluihmisen jemmoista löytyy luonnollisesti glögi-pulloja. Blossat ovat keräilypulloja, jota vaihtavat väriään vuosittain. Yläkuvassa alkoholiton versio - punainen pullo ja alakuvassa Alkon tuote vuodelta 2011. Molempiin pullovalo tuo omanlaisensa fiiliksen. Näitä valoja voi asetella niin sisä- kuin ulkotiloihin, muttei suoraan sateeseen. Pullovalot ladataan USB-liitännästä ja myyntipuheen mukaan valoa riittää 2,5 tunniksi.

Terassi syyskuosiin.


Blossan erilaisia glögipulloja esillä mm. Glögiretki jouluun -jutussa.


Vanha tuttu aurinkopullokin  saa uuden ilmeen pullovalon myötä.

Syksyn aurinko.Tässä esillä ensimmäinen ostamani valoerä. Näillä pystyy helposti elävöittämään yhden pullon, mutta kiinnostavaa on kerätä kauniit pullot yhteen ja luoda tehokas kokonaisuus.


Illan hämyisinä hetkinä kukkapenkissä varsin tehokas. Ehkä jopa itikkamagneetti.
Kiinnity vahvemmin tähän hetkeen ja käytä mielikuvitustasi, luovuutesi lähdettä.

Huom! Pullovalo on myös kiva ja edullinen joululahjavinkki!

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus. En ole ennen kuullutkaan näistä pullovaloista. Heti innostuin! Mistä näitä voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että tänä syksynä pullovalot rynnivät suomalaisiin koteihin. Googlaamalla sanaa "pullovalo" tulee useita tuotetta myyviä kauppoja esiin. Omat kokemukset käytöstä ovat vasta alkumetreillä. Katsotaan vastaako odotuksia :)

   Poista
 2. Hienoja pullovaloja!
  Facessa olen näitä suosittuja pullovaloja nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva katsella, miten erilaisia asetelmia yhdestä pullovalosta saakaan.

   Poista
 3. Onpa tosi kivan näköinen. Ehkä pitää hankkia itsellekin...😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nämä vaan jotenkin varsinaisia tunnelmanluojia - osta ainakin yksi, niin pääset koklaamaan, miltä valo erilaisissa pulloissa näyttää. Sopii loistavasti hämärtyvään syksyyn!

   Poista