sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Syksy- ja jouluasetelmat mielessä

Kesällä olohuone levittäytyy ulos, mutta nyt lienee jo se aika, jolloin ulkotila pyrkii puolestaan sisään. Pieni palanen maata - sammalta, jäkälää, varpuja, oksia ja havunneulasia tuo metsäisen tunnelman vaikka ruokapöytään. Kun tämän virittelee vedenpitävälle astialle ja kastelee aika ajoin, voi saada kestävän viheriöivän asetelman, jonka metsäisen fiiliksen kruunaa muoviset eläimet.Asetelmaa tehtäessä ei ole tarkoitus nyppiä pois tippuneita havunneulasia, sillä juuri ne tekevät asetelmalle luonnollisen ja aidon loppusilauksen.


Tässä värimaailmassa silmä lepää niin ulkona kuin sisällä.


Kesä on taittumassa vasta syksyyn, mutta mieli poukkoilee jo askelia eteenpäin. Vaikka ulkona on vielä lämmin ja kesäkukkia ruukut tulvillaan, niin suunnitelmiin pyrkii jo joulu.

Olen vuosia valmistellut joulua läpi vuoden eikä juhla siten pääse yllättämään. Näin syyskuun alussa olen alkanut keräillä uusia muovieläimiä jouluasetelmiin. Kaupoissa on ollut kivoja löytöjä, jotka ovat ensi joulun ideoissa.


Etualalla uusi löytö ja taaempana viime vuotinen. Viime vuoden bongaus herätti "Mistä olet ostanut tuon?" -kysymyksiä, joten tämän muovieläimen aitous on selvästi ollut monille mieleen. Samaa sarjaa osui eteen tänäkin vuonna ja pakkohan sitä oli yksi mukaan ottaa. Joulun korvilla nämä ovat jo helposti loppuunmyytyjä.Tässä tätä porukkaa. Alkaa olla jo hyvällä alulla kokoelma.Vanhoja toteutuksia edustaa tämä lyhtyyn kyhäilty talvimaisema. Vadillinen joulua!


Muovieläimet ovat nykyään taitavasti toteutettuja ja helposti aidon näköisiä.Värikästä joulunodotusta!

2 kommenttia:

  1. Ihania asetelmia. pitääpä hakea metsästä sammalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä eväillä ei tarvi paljon kikkailla, kun tulee hyvä tunnelma.

      Poista