sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Pieniä askelia kohti joulua

Tuo juhla kotiin etuajassa

Jo nyt kodissa koreilevat koristeina leikkiautot, havupuut ja pienet jouluiset esineet. Pöydällä odottaa adventtikynttilä. "Tule joulu kultainen" on toiveissa päällimmäisenä.

Juhlan rakenteluun ei välttämättä tarvita suuria sijoituksia. Pienet asiat vievät lähemmäs oikeaa tunnelmaa ja saavat aikaan ihmeitä.


Leikkiauto ja kuusi kuvattu isänpäivänä Turussa, Aurajoen rannalla. Sama kuva löytyy myös Åblogien Facebookin marraskuun 2017  kansikuvana. Joko olet tutustunut Åblogeihin?

Viime päivinä ilmat ovat olleet sateisia ja harmaita. Kaukana on sopivat pakkaset ja valkea maa. Jouluvalmistelut ovat kuitenkin käynnistyneet päiviä sitten ja pikku hiljaa valtaa alaa yhä uudet joulutukset.

Tämän joulun hittikoristeeksi noussee leikkiautot. Ylä-/alakuvassa oleva vanha auto on kolhiintunut ja tummunut vauhdikkaissa autoleikeissä, mutta juuri se tekee autonsa entistä sopivamman koristekäyttöön. 

Kulkemalla auto ja kuusi taskussa voin testailla, jos jostain tulisi vastaan sopiva maisema, tunnelma ja ajoitus, josta voisi syntyä vaikka joulukorttikuva. Tosin vielä ei ole se valkean maan toive toteutunut.


Korosta ja elävöitä

Askartelukaupat myyvät erilaisia pieniä koristeita, joilla voi rakennella joulumaat vaikka kukkaruukkujen multiin. Kuvan keskellä oleva kuusi on myyty jo monesta kaupasta loppuun (itse onnistuin viemään kahdesta viimeisiä). Mutta ei hätää - liki samanmoisen voi toteuttaa itsekin. DIY-versio ei ole vaikea - esim. pulloharjasta. Se vaatii vain pientä muotoonleikkausta, spray-maalia pintaan ja lyhennetyn viinipullon korkin jalaksi. Tänä vuonna kuuset hankitaan todella ajoissa.


Tämän joulun suosikiksi voinee povata myös keraamista ruukkua. Niissä on tarjolla herkullisia värejä ja kauniita muotoja. Oma kuuseni pääsi vihreään maljaan. Vihreää vihreällä -yhdistelmä toimii aina.Peukalon pään kokoiset värikkäät pikkupallot roikkuvat jo nyt kuusen oksilla. Kuusen juuret on kääritty lasimaljaan, sammaleen sisään. Kuusta kastellaan aika ajoin ja siten se säilyy pitkälle yli joulun. Viime vuonna niin pitkälle, että keväällä sen olisi voinut istuttaa jo uloskin.

Vanhan kaapin ootratut ovet puhkeavat uuteen eloon värikkäiden pallojen seurassa.


Vanhasta mehupullosta saa toimivan maljakon pikkukuuselle.  Et tarvitse kuin mehupullon, rautalankaa ja S-koukun.

Alakuvassa pientä vessan piristystä.


Havuja on tarjolla monenlaisia. Kukkakaupoista löytyy paljon hehkuvan vihreitä vaihtoehtoja istutuksiin tai sellaisenaan käytettäväksi. Itse ihastuin alakuvan hieman pehmeäneulaisempaan vaihtoehtoon, joka on kuin luotu vanhan öljylampun rinnalle.


Hento männyn taimi jatkaa eloaan sammalkääreessä. Yksinkertaista, mutta niin kaunista.


Kuin satukirjasta

Jotain kertonee aikuistenkin innosta, kun lelukaupasta on loppu kirkkaan punaiset kuplavolkkarit. Se ei minua haitannut, sillä kauppalapussani lukikin "kirkkaan vihreä kuplavolkkari". Se on nyt tässä valmiina joulun värikkäisiin seikkailuihin ja satumaisiin asetelmiin.

Joulun väreihin pukeutunut karkkikeppi ei olekaan karkkikeppi vaan lyijykynä. Paperi ja kynä ovat valmiina - joululahjojen toivelistan kirjoitus voi alkaa. Ja jos tulee katumapäälle voi lyijykynän aina kumittaa pois.


Montako yötä jouluun

On varmasti kulunut vuosi jos toinenkin, jolloin on laskettu "Kuinka monta yötä vielä jouluun on". Tämän helpottamiseksi on joulukoti saanut uuden laskumittarin. Adventtikynttilän avulla voidaan taas laskea, koska se vuoden odotetuin päivä oikein on.

Tämän adventtikynttilän kiva puoli on siinä, että vielä aattonakin kynttilä on hauskan muotoinen vain lakki lyhentynyt. Usein kynttilöiden paras kohta palaa heti ensimmäisenä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti