lauantai 11. marraskuuta 2017

Uupuuko kortti?

Isänpäivä, läheisenpäivä on jo huomenna! 
- Onko kortti vielä tekemättä? 
Ei hätää. Tässä on ilta aikaa tehdä.  


Viime vuonna kortti tehtiin karkeista ja se tuntui olevan mieluinen versio. Tänä vuonna kortin teko jäi viimeiseen iltaan ja karkit ne yllättäin oli mukana ideassa tänäkin vuonna.

Meillä iskä on taitava ja innokas suunnittelija, rakentaja ja toteuttaja - aivan kuten papatkin ja heidän isänsä ovat olleet. Kotitiloilla on ollut käyttöä liiveille, joissa kulkee mitat, monitoimityökalut, mattopuukot ja timpurinkynät. Korttipohja on siis työkaluliivi!

Miten kortti syntyy?

Tämän idean voi toteuttaa monella tapaa - ottamalla kuva iskän liivistä ja tulostaa haluttuun kokoon tai askarrella se itse erilaisista materiaaleista.

Tarvitaan vain pahvia, tussi, liimaa, teippiä, sakset, (paperiveitsi), heijastintarraa (jos haluaa heijastinnauhojen näyttävän aidoilta) ja ripsaus luovuutta.


Usein on timpurinkynä hukassa, ja niin se on nytkin, mutta ei haittaa. Sunnuntaina taskut saa täyttyä makeista ylläreistä ja leffalipuista.


Iskälle vinkataan: Suuren suosion saanut Tuntematon sotilas on ensimmäinen leffasuositus! On monta syytä lähteä katsomaan leffa - mm. aina yhtä kiehtovaa on se, että Väinö Linnan Hietasen esikuvana olisi ollut suvun iäkkäimmille ihmisille tuttu naapurin mies. Ja uusi mielenkiintoinen lisä on se, että sukulainen on mukana uudessa Tuntematon sotilas -leffassa.


Näin äkkiseltään kortin tekeminen oli aika simppeliä. Viime vuosi avitti. (Se on ollut muuten lyhyen blogihistorian luetuimpia postauksia).


Meidän iskä on makean ystävä. Oikean merkkiset herkut on tuikattu taskuihin. Taskut on avattu paperiveitsellä. Kortin takaa makeiset ja leffaliput on teipattu kiinni, jotta pysyvät halutussa kohdassa.


- Hyvää isänpäivää iskä! 
Kiitos kaikista niistä hienoista hetkistä, jolloin ollaan rakennettu uusia asioita ja tuunailtu vanhoja! 
Sinä olet aarre ja tiedät sen. 

Kiitos myös papat, te olette olleet ihaltavat esikuvamme hienojen ja oivaltavien töiden suhteen. Teillä on ollut kekseliäisyyttä ja luovuutta, joita ominaisuuksia ihailen ihmisissä aina. Kaikissa pulmatilanteissa on saatu neuvoja ja vinkkejä, jotka kantavat läpi elämän.

P.S ja mikä parasta - tätä ideaa voi soveltaa mihin tahansa juhlapäivään ja päivänsankarille. Vähän vastaavaa olen käyttänyt mm. rippilahjassa.

4 kommenttia:

 1. Kerrassaan upea kortti. - Ihanaa isänpäivää sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Usein koitan saada itse korttiin vahvaa viestiä, ilmettä, milenkiintoisuutta ja osuvuutta :) Tämä tällainen "liivi-paita-takki -ajatus" jalostuu hyvin eri juhliin.

   Poista
 2. Tosi hieno kortti! :) Tätä vois soveltaa joskus. Kiitos ideasta ja mukavaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli mieluinen kortti. On muuten tosi tarpeellinen ihan aitonakin (työkaluliivi) kotioloissa. Kun tuunailee ja rakentelee itsekin jotain, tuntuu, että työkalut on aina eri paikassa kuin itse. Ja välillä menee hirmusti aikaa pelkästään siihen, kun etsii minne sitä äsken käytetyn työkalun laskikaan :D.
   - Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista