keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Erilaista sisustusta ja tunnelmaa aistimassa

Tässä Rakenna ja Sisusta -messuja odotellessa on oiva hetki palata talviseen päivään, joka vei meidät blogisiskot kokoustamaan Turun Park Hotelliin. Paikka on ainutlaatuinen, tuttu ja kiehtova. Salaperäinen ja jännittävä. Kokemisen arvoinen.

Hetki sitten me Åblogien bloggaajat pääsimme tutustumaan, yhteen maamme ensimmäisistä boutique-hotelleista, Turun Park Hotelliin. Hotelli sijaitsee Puolalan puiston laidalla, vain lyhyen matkan päässä Kauppatorilta. Hotellin on rakennuttanut 1900-luvun alussa englantilaissyntyinen telakan johtaja John Edward Eager yksityishuvilakseen ja pihapiiristä löytyy myös hevostalli, joka toimii nykyisin saunana. Paikka on onneksi säilynyt vuosikymmenien kuluessa ja saamme yhä ihailla kaunista jugendhelmeä, jossa on toiminut mm. talouskoulu.

Satumaisella kierroksella hotellissa

Kokouksen aluksi kiersimme 4-kerroksista hotellia - huoneita ja yleisiä tiloja. Jo ensi näkemältä oli varmaa, että kaikkialla on vastassa runsautta, lämpimiä sävyjä ja paljon kaikkea. Mieleen nousi omat muistot hotelliyöpymisestä; Tässä persoonallisesti sisustetussa hotellissa on vietetty hääyö. Jokainen huone on oma persoonallinen kokonaisuutensa.


Näissä huoneissa on asunut monia julkisuudesta tuttuja henkilöitä ja heti respassa bongaammekin tunnetun kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professorin.

Sisustus jakaa varmasti mielipiteitä, mutta runsauden ystäville tämä on täydellinen timantti. Täällä voi helposti viettää "päivän prinsessana". Paljon koukeroista romantiikkaa, syviä värejä ja arvokkuutta henkivää esineistöä.Hääparien keskuudessa Park Hotelli on suosittu ja pienillä yksityiskohdilla huvila onkin viimeistelty teeman mukaan. Kakun päältä tuore pariskunta on tanssinut itsensä sviitin korkeimman kaapin päälle. Tästä huoneesta on hulppeat näkymät Puolalan puistoon. Kun alakuvaa tarkastelee oikein tarkkaan voi huomata, miten Iso-Puolalan aita näkyy kuvan ylälaidassa. Aidan suojaamalla piha-aluella voi niinikään kuulla jännittävää historiaa ja kohdata monia mielenkiintoisia asioita. Kurkkaa taannoinen vierailuni Iso-Puolalassa tästä.


Tämä on kuin hulppea maalaiskartano keskellä kaupungin kuhinaa.

Istun vanhan roosan sävyiseen pehmeään nojatuoliin, kurkkaan ikkunasta puistoon ja tunnen, kuinka mennyt aikakausi piirtyy verkkokalvolle. Melkein näen ratsastajat ja hankeen jääneet kavion jäljet puistossa. Jatkamme matkaa ja nopeasti palaan tähän päivään.Yläkerran tasanteelta löytyy aulatila, jonka kirjahylly notkuu tietokirjasarjoja. Kiireettömässä hetkessä on mukava heittäytyä konjakin sävyiselle nahkasohvalle.

Samalla mietin, kuinka monen kotona on vielä kirjahylly täynnä näitä tietokirjoja. Jossain kohdin liki joka kodissa oli kolmiosainen korkea kirjahylly, isot alalaatikot, pari lukollista välitilan kaappia ja hyllyt pullollaan kirjasarjoja. Niiden aika meni, mutta tulisiko se vielä uudestaan?Talon monimuotoiset ikkunat antavat kehykset ikkunasta aukeaville maisemille. Alakuvan metsästäjän huoneessa on mystistä ja hämärää. Esineistöä on kerätty antiikkiliikkeistä, markkinoilta ja kirpputoreilta.

Nykyisin hotellirakennukset omistavat Eva ja Zbigniew Dziedzic yhdessä Saul Paavolan kanssa. Kysyin Saulilta, kuinka usein hotellivieraat haluavat ostaa jotain esineistä, mutta niin ei kuulemma useinkaan tapahdu.Tunnelma on kuin suuressa kartanossa tai ehkä jopa linnassa. Pehmeällä matolla askeleet etenee hiljaisesti. Viininpunaista, vihreää ja kullan kimallusta.
Hempeyttä ja aistikkuutta esineissä ja kalusteissa. Kaikki sopii yhteen.Metallikaiteet ympäröivät parvekkeita. Kesäaikaan täällä on kadehdittavan hienoa päästä juomaan aamukahvit ja seurata, kuinka maailma herää uuteen päivään. Puiston ympäristössä on paljon asutusta vanhoissa arvokkaissa rakennuksissa.


Kuoseista ruusu on minulle tavallaan kovinkin rakas. Viimeksi se on kukkinut mustissa nauhabootseissani. Nyt katselen, kuinka ruusut kukkivat hotellin tapeteissa. Huone on kuin vaaleanpunainen unelma. Tutut rottinkikalusteetkin ovat saaneet tuon pastellisen sävyn pintaansa. Rottinki tekee sisustuksessa taas vahvaa tuloaan ja kohta löytyy meiltäkin, mutta luultavimmin mustana.
Näin hulppeissa tunnelmissa me pääsimme pitämään kokousta. Tilaisuus sai arvokkaat puitteet - Kiitos Park Hotel ja kiitos blogisiskot.

Tässä hetkessä tunnelma on kuin Downton Abbeyssa -  "pöytään katetaan kohta kello viiden tee".- "FIT-FIUU!" viheltää meille aulassa harmaajako mennen tullen. 
Papukaija ei ole poika nimeltä Päivi vaan tyttö nimeltä Jaakko. Park Hotellin kuuluisuus, joka istui tullessamme tietokoneen näytön päällä ja tarkkaili ohikulkevaa liikennettä. Kuvaushetkellä kaveri palasi istuskelemaan omaan mökkiinsä.

Muista! Kun tulet Turkuun ja kaipaat persoonallista hotellia kaupungin ytimessä - Tutustu Park Hotelliin ja varaa huone tästä.

P.S Tällä kertaa tutustuimme runsaan täyteläiseen tyyliin ja viikonloppuna katsotaan, mitä Rakenna ja Sisusta -messut meille tarjoavat. Siellä on esillä myös Åblogeista tuttuja bloggaajia, jotka taikovat Bloggaajat tapetilla -osastolle hienon ilmeen.


6 kommenttia:

 1. Olipa kiva taas palata lauantaihin, jolloin kokousta pidimme noissa hulppeissa tiloissa. Olet niin hienosti osannut kirjoittaa talon tunnelmasta, tätä oli kiva lukea. Minulle kun kävi niin, että myöhästyin osasta talokierrosta. Mutta nyt pääsin uudelleen mukaan.
  Kiitos Titta! <3 Olit hyvä opas, nautin kulkemisesta "kartanon" käytävillä.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Park Hotelli on todellinen helmi. Ei ole ihme, että siellä on monet kuuluisuudet viihtyneet. Minun mielessäni pyörii samalla hieno otsikko: Tamara Lund ja punaiset lastenvaunut ;)

   Meillä oli hieno ilta ja miksei olisi hyvä seura, hieno paikka. Hyvää viikonloppua ja antoisaa messuaikaa!

   Poista
 2. Titta ota yhteyttä minuun spostilla. Olet voittanut arvonnassa. Laita nimi ja osoitetiedot minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteys on otettu, joten kiitos vielä jälkikäteenkin. Mukava palkinto on kotiutunut :)

   Poista
 3. Ihana esittely! Voi tuota Jaakkoa, symppis <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hurmaannun tyylin säilyttämisestä sisustuksessa. Sama tunne säilyy läpi talon, mutta erityisen ihastunut olen tuohon papukaijaan. (Muistuu niin lämmöllä mieleen vuodet, jolloin minulla itsellä oli kaksi papukaijaa. Omat kaijat olivat ajoittain melkoisen kovaäänisiä keskenään ja eivät ehkä kaikkien naapurien mieleen.) Ja hotellin puolesta vielä; ei kauniimpaa sijaintia juuri keskustassa voisi olla.

   Poista