lauantai 10. helmikuuta 2018

Kevään sisustuksen kiinnostavimmat trendipoiminnat

Kuluvana viikonloppuna on Turussa käynnissä Rakenna & Sisusta -messut. Tänään lauantaina messukeskus tulvi väkeä ja teema selvästi kiinnosti kävijöitä. Oli aika -blogi kävi tutustumassa messuantiin ja valitsi tarjonnasta omat suosikkinsa.

Juuri nyt on sopiva hetki löytää se iki-ihana inspiraatio, jonka matkassa on helppoa luoda kotiin ja pihaan uudistettu ilme - vuoden 2018 henkeen.

Vihreä valloittaa aina

Kasvit ovat sisustuksen kaunis täydentäjä ja on suorastaan vaikea kuvitella kotia ilman niitä. Kasvit ovat sisustuksessa piste i:n päälle. Ne viimeistelevät kokonaisuuden ja luovat lämmintä kodikkuutta.

Messuilla oli esillä kaunis kattaus vihreää. Mustaa seinää vasten kasvin väri vahvistuu ja muoto selkiytyy. Peikonlehti on jälleen suosittu, sen vihreä lehti on juuri nyt tuttu printtiaihe kodin tekstiileissä ja muotoa on lainattu myös kodin sisustuksen esineisiin. Pienenä se on raikkaan vihreä, kaunis ja säännöllisempi, vanhempi kasvi valtaa tilaa ja näyttää hallitsevalta. Nyt on kasvilla kuitenkin lupa olla hieman rosoinen ja epäsäännöllinen kasvutavaltaan, uniikki muoto on silkkaa plussaa. Peikonlehti on jo hankittu, joten nyt ykköshuomion vei vieressä oleva korallikaktus. Sen tulitikkumainen kasvutapa on kiinnostava, eikä viherpeukalokaan joudu koetukselle, sillä kaktus ei vaadi ihmeitä viihtyäkseen. Mattamustassa ruukussa se pääsee kotona valoisalle paikalle.

Huomaa myös kuvan kauniit ilmakasvit! Ilmakasvit ovat eksoottisen näköisiä, nimensä mukaan ilmavia ja heinämäisen muotoisia. Kuin suoraan jostain sadusta leijuneet lautaselle. Ilmakasveista saa uudenlaisia asetelmia - ne voisi asetella laakealle vadille tai tipauttaa pullon päälle. Huomion herätys on varmaa.Kesää odotellessa on mukava, että Flör on kasvattanut ruukuttain yrttivihreää niitä rakastaville. Osaston ohi kulkiessa tarttuu nenään yrtin hento tuoksu ja rosmariini tahtoo mukaan.

Selkeästi on havaittavissa, että leikkokukissa ei välttämättä tarvita runsaita kimppuja. Yksittäisiä kauniita kukkia löytyy pullomaisista maljakoista. Sanoisin, että jopa pelkkä, yksi vihreä oksa riittää (esim. eukalyptus tai vaikka männynoksa). Kovassa huudossa on keramiikkapullot ja -ruukut. Yhdistelmänä ainutlaatuinen taideteos.

Huomioitavaa on, että erityisen muodikkaaksi on tullut ns. viikonloppukimput. Kukkakaupat ja jotkut sisustusliikkeet myyvät näitä viikottain vaihtuvia kimppuja. Ne kiilaa persoonallisuudellaan markettikimppujen ohi ja halutessa kimpun voi myös jakaa useampaan maljakkoon. Muistathan, että talvella voi ulkoa poimia myös erilaisia "talventörröttäjiä".Laakealle vadille voi rakentaa näyttävän kokonaisuuden ilma- ja mehikasveista. Sekaan voi ujuttaa myös käpyjä, oksia, kaarnanpaloja tai kiviä. Hauskan lisän voi saada tuomalla vaikka lasten muovieläimiä asetelmaan. Helppohoitoisuuden puolesta kiitollinen. Kestävää kauneutta.


Köyden päässä riippuva iso lasipallo käy loistavasti ilmakasveille. Siihen voi toki laittaa myös silkki- ja muovikukkia. Hyvin trendikäs amppelimuoto, joka tuo mieleen takavuosien ruusupallon. Ruusupallo oli suurempi kuin greippi, sen sisällä kaunis suuri ruusu ja kirkasta nestettä. Joku varmaan muistaakin sellaisen?

Varmaa on, että vihreä luo viihtyvyyttä.


Åblogien blogitalo tapetilla

Kuvan taustalla häämöttää kyltti blogitalo. Talon seinien sisälle on rakennettu kaunis unelma - koti, jonka huoneet sisusti blogisiskot Åblogeista: Aikuisten makuuhuoneen Kotilaituri, olohuoneen Pikkutalo, ylellisen aulan Villa Puomi ja lastenhuoneen ilme oli vierailevan Voikukkapelto-blogin bloggaajan käsialaa.


Alakuvassa Kotilaturin Katin toteutus aikuisten makuuhuoneesta. Tapetti on kaunis siniveristen sävy, jonka kuninkaallinen tuntu huokuu arvokkuutta. Ihanan pehmeä ja tyylikäs vuode. Kuparin sävyinen ruskea antaa lämpimän siveltimen vedon. Erityisen ihastuttava on pieni keraaminen maljakko yöpöydällä.Olohuone on Pikkutalon Sannan rakentama. Kieltämättä pallotuoli osuu heti silmään, mutta vähintään yhtä nopeasti seinällä oleva taulu. Jännittävä, ja samaa pyöreää linjaa seuraava, on seinäamppeli. Pyöreät muodot ovat pinnalla.

Selkeälinjainen tapetti antaa tilaa esineille. Amppelin muotokieli on henkäyksen kevyt.


Villa Puomin Hanna puhaltaa aulatilaan merellisen tuulahduksen. Tapetti pursuaa erilaisia kaloja, korallia ja kasveja. Tässä on monta kuvaa, jotka kutsuvat tarkastelemaan kuviota tarkemmin. Huomaa etualan ihana peite. Tässä on luksusta. Tervetuloa taloon!


Voikukkapellon Netta tuo esiin värien kauniin tasapainon. Tässä tilassa on helppo rauhoittua aistiärsykkeitä pursuavassa maailmassa. Rottinkikalusteet ovat valloittavat ja silmä lepää lelujen muodoissa ja aiheissa. Rauha asuu tässä huoneessa.


Kiinnostavia yksityiskohtia sisustuksessa

Loviisan Aitta toi osastollaan esiin näyttävät, suuret lintuhäkit. Lintuhäkki on kaunis yksityiskohta sisustukseen, vaikkei lintuja olisikaan. Itsekin olen tuonut vuosia sitten suuren lintuhäkin Tunisian matkalta. Värikkäiden vaiheiden kautta se selvisi ehjänä kotiin. Ja vaikka moneen kyllästyy, myy tai antaa pois. Minun lintuhäkkini on tallessa.Kodin huoneiden elävöittäjä on viherkasvi. Se tuo ryhtiä ja oman kaunistavan vihreyden tilaan kuin tilaan. Jos valon määrä on vähäinen, voi aina valita muovisen kukan.

Sisustuksessa toimiva väriläiskä on myös hedelmävati. Tätä kuvaa katsoessa en voi olla kuin iloinen, ostin kuvassa näkyvän hedelmäkulhon itselleni Puutorin kirpparilta kahdella eurolla. Edellinen omistaja oli siihen kyllästynyt, sillä kulho on kookas ja vie tilaa. Minulla oli puolestaan hyvä tuuri. Sain kauniin vadin, jota olin ajatellutkin ostaa, suorastaan pilkkahinnalla.Miten mukava oli messuosastolta bongata tämä lyhty. Itselläni on samanmoinen - tosin ruosteisempi ja lasiton. Siinä palaa iltaisin kynttilä. En voinut vastustaa sitä, sillä ruoste kiehtoo minua. Jos joskus (spraymaalauksesta aina innostuvana) koitan lähteä lyhtyä maalaamaan, niin huomaan, kuinka en pystykään aloittamaan. Ruoste on arvoituksellinen. Se sisältää eletyn elämän nyanssit.


Ja vaikka kuinka koittaisin rimpuilla vastaan olen menettänyt sydämeni näille värikkäille matoille. Vuosi 2018 on ehkä nostanut matot korkeammalle portaalle sisustusintoilussani kuin olen osannut arvatakaan. Etninen sisustustyyli kiinnostaa. Ideat lähtevät uuteen lentoon uusien värikokeilujen myötä. Enpä olisi vielä syksyllä uskonut, kuinka punaisen kirjava itämainen matto kesäterassille on jo ostettu.


Muistan hyvin ajan, jolloin suurta kunnioitusta nautti sisustus, jossa ylimääräinen johto oli piilotettu pois katseilta. Se aika on mennyt. Nyt on varsin trendikästä jättää ylimääräiset johdot selvästi esiin ja mieluusti runsaalla vaikutelmalla.

Keltainen on aina kevään piristeväri, miksi et ostaisi sitruunoita vadille kuin leikkokukkia maljakkoon. Väriä tuomaan.Rottinki nostaa suosiotaan ja aikaansa seuraavat sisustajat ovatkin sen jo kotiinsa hankkineet, muodossa tai toisessa. Pehmeät taljat täydentävät.


Puiset kuluneet tuolit ovat muodikkaita, kaikkea ei tarvitse viimeistellä uudenveroisiksi. Ja huomaa tässäkin - matto.

Kiireisen ihmisen apuri on näyttävät suuret seinäkellot. Näiden omistajana et voi myöhästyä. Sisustuksen suosikkeja ovat edelleen sarvet, joko kallolla tai ilman.


Pastelliset värit vyöryvät keväisin ja koteihin on löytänyt tiensä käsivarsilla neulottu torkkupeite.Bling! Metallivärit ovat esillä monissa paikoissa. Miten ylellistä onkaan kultainen suihku ja taideteos suihkutilassa.

Värin ja peilin liittoa edustaa Marudesignin sykähdyttävät kaulakorut. Miksi kauniit korut pitäisikään säilyttää piilossa kaapissa? Seinällä voi somisteena olla myös koruja tai kauniita vaatteita. Kaiva siis kaappisi kaunottaret esiin!


Vaikka en suuria muutoksia olekaan suunnittelemassa, käy katse silti erilaisiin kiinnostaviin materiaaleihin. Tällainen lankkulattia olisi aika kiva. Pinta näyttää rouheammalta kuin onkaan. Ei tähän sukat kiinni jäisi.


Loppukevennys

On hauska katsoa, miten yleisömagneeteiksi on otettu tunnettuja urheilijoita. Juha Miedosta näkyy vain vasen käsi, kun urheilu vie katseet ruudulle, mutta kuinka monta muuta urheilijaa kuvasta tunnistat?


Kevään kynnyksellä katse tarttuu aina keltaiseen - hyvä Vehmaa :)

Keltainen on lempivärini. Se osuu aina silmiin ja kerää huomion. Koko kirjo käy, vaikka ykkösenä onkin kirkas keltainen ja sinapin keltainen. Minulle se on lukuisten erilaisten mahdollisuuksien väri.

- Mitä sinä pidät keltaisesta?


Yhteistyö Turun Messukeskuksen kanssa.

Lopuksi!
- Rakenna, sisusta ja uudista -messut Turun messukeskuksessa vielä huomenna sunnuntaina (11.2.2018). Käy tutustumassa ja inspiroitumassa. 

4 kommenttia:

 1. Kiva messupostaus ja niin upeat kuvat❤ Paljon on kivaa nähtävää.Ihania nuo vihreät..näin talvisin aina huomaa jossain vaiheessa kaipaavansa tuota vihreää:) Keltainenkin on kyĺlä kiva väri! Leppoista laskiaissunnuntaita😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä paljon ideoita sai. Minä katselin maailmaa lähinnä sisustajan silmin ja kukkiinhan lumoutuu lähes aina. Uudet, kauniit ja tuoreet kukat tuovat keväästä aina virkkusen :)

   Poista
 2. Kiitos näistä ihanan inspiroivista ja kauniista kuvaterveisistä! 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat säilyttävät mielessä monta ideaa. Ehkä tulee jopa vaikeus päättää, mitä huomioisin ensin. Kaikki kuvanostot miellyttää...no, ainakin uusia viherkasveja on sijoiteltu jo sinne tänne. Siitä se lähtee.

   Poista